We logeren op camping La Croix St. Martin in Abrest, een voorstadje van Vichy. Het is een rustige camping aan de oever van de rivier de Allier. De camping ligt op wandelafstand (30 minuten) van het centrum van het kuuroord Vichy. De camping is goed bewegwijzerd en prima te bereiken. Hij ligt in een parkachtige omgeving en behalve de standaardvoorzieningen is er ook een verwarmd zwembad en kun je gebruik maken van WIFI.
Je kunt ook brood bestellen. Het sanitair is netjes. De kampeerplekken zijn redelijk vlak. Vanaf de camping kun je mooie wandelingen maken in het natuurgebied achter de camping.

Wij hebben deze bestemming gekozen om Vichy te bezoeken.

Vichy
De naam klinkt al bekend in onze oren, inderdaad van het bronwater. Waar bronnen zijn is er ook meestal een kuuroord en dat is hier in Vichy niet anders. Het Parc des Sources vormt het hart van het kuuroord. Het is er aangenaam wandelen en je kan er uiteraard proeven van het bronwater. De gebouwen waar de bronnen zich bevinden zijn wel heel bijzonder. Ook in de stad zijn er prachtige gebouwen te vinden maar eigenlijk geen noemenswaardige attracties. De parken zijn prachtig.
Abrest camping
Abrest Allier

Vichy