Middenin het groene hart van Nederland ligt Woerden. Een prachig stadje (leuke winkeltjes en restaurantjes) in een prachtige omgeving. Camping Batenstein doet gemoedellijk aan. Het ligt in een groene zone aan de rand van het stadje. Naast de camping ligt een flink overdekt zwembad. Het bijzondere van deze camping is, dat je op veel plekken aan het water kan komen te staan. Voor grote caravans is de camping, vanwege de bereikbaarheid, minder geschikt.
Batenstein is nog een echte camping met respect voor elkaar. Heel mooi gelegen in het groen met overal (vis)watertjes. De beheerders zijn zeer aardig en behulpzaam. Sanitair is proper. Er is geen eetgelegenheid op de camping zelf, maar in een minuut of 10 ben je in het centrum van Woerden met veel restaurantjes.

Woerden heeft kunnen profiteren van de gunstige ligging aan de Oude Rijn, die vroeger een belangrijke handelsroute was. Tijdens de gouden eeuw floreerde de handel als nooit tevoren. De stadsgeschiedenis kent echter ook roerige tijden: In 1525 kwam de Woerdense priester Jan de Bakker wegens ketterij in Den Haag op de brandstapel terecht en werd hiermee een van de bekendste martelaren van de reformatie in de Nederlanden. Voorts kreeg de stad mede door de ligging aan de grens met nogal wat oorlogsgeweld te kampen.
Zo werd Woerden in 1575 en 1576 belegerd door de Spanjaarden. In 1672 en 1673 werd de stad bezet door Franse troepen en kreeg Woerden te maken met een brand en plundering. In 1813 waren het de troepen van Napoleon die moord en verderf zaaiden, waarbij 28 Woerdenaren het leven lieten.

In de tweede helft van de 19e eeuw maakte Woerden een gunstige economische ontwikkeling door. Er kwam een spoorwegstation (1855), een militaire herstelwerkplaats (1873) en een kaasmarkt (1885). Hierdoor werd de groei van het aantal inwoners versneld. Om de stad beter te ontsluiten en in verband met de uitbreidingsplannen werd begonnen met het afgraven van wallen en het dempen van sommige grachten.

Woerden heeft veel bezienswaardigheden: arsenaal, weeshuis, watertoren, enz.

Camping Batenstein
Woerden

Woerden