Campings:
01. Weidum
02. Meijel
03. Bulgnéville
04. St. Boil
05. Viviers
06. Vias Plage
07. Fréjus
08. St. Rémy
09. Auberive
10. Vignoles
11. Attert
12. St. Job

Donderdag 19-8-2004. Storm en regen.
Om 10.30 uur uit Amsterdam vertrokken. Onderweg wakkerde de wind aan tot stormachtig. Toen we op de Afluitdijk reden werd gewaarschuwd, dat het gevaarlijk was met de caravan. Gelukkig hadden we wind mee. Hij schudde flink achter de auto. We logeren op camping 't Weidumerhout in Weidum. De ontvangst was allerhartelijkst. 's Middags op de fiets naar het dorpje "gevlogen". Het terpdorp Weidum is via de Weidumervaart verbonden met de Jaanvaart Weidum is een gezellig dorp. Je kunt hier leuk rondwandelen. Bezienswaardig is de kerk. De Johanneskerk wordt tot de fraaiste van de provincie gerekend. De slanke toren van tufsteen Moet van omstreeks 1100 dateren. De kerk is in de romano-gotische stijl opgetrokken. De vensters hebben kraalprofielen en Tussen de vensters bevinden Zich Nissen voldaan sierpleisterwerk. In de muren zijn later Grotere vensters gebroken en aan het einde van de 15de eeuw zijn de ingangspartijen vernieuwd: de Noordelijke Werd korfbogig, de zuidelijke Werd Gedekt door een spitsboog. De windmolen ziet er speciaal uit.
Vrijdag 20-8-2004. Storm en regen.
's Morgens in de stromende regen Bolsward bezocht. De historische binnenstad, beschermd stadsgezicht, is een bezoek meer dan waard. De monumentale Martinikerk is een schitterend historische gebouw. Het schitterende renaissancestadhuis (ca. 1614) heeft fraaie pronkgevels en een hoge lantaarntoren op het dak en is versierd met rococo decoraties. Het stadhuis lag er treurig bij. 's Middags in Leeuwarden gewandeld. Het centrum van Leeuwarden heeft monumentale panden, winkels en gezellige terrasjes. Van de vele stegen is de Nieuwesteeg de meest nostalgische. Leeuwarden is een fraaie stad met een historische binnenstad. Bezienswaardig vonden wij de Oldenhove, één van de meest scheve torens van Nederland met een fantastisch uitzicht over Leeuwarden, het stadhuis, het stadhouderlijk hof en de prinsentuin. In dit stadspark ligt een mooi grand café, de Koperen Tuin.
Weidum
Bolsward
Leeuwarden Oldenhove
Zaterdag 21-8-2004. Wind en regen 17°.
Op de fiets naar Jellum. 's Middags op de fiets naar Sneek. Sneek (in het Fries ‘Snits’) ontstond in de elfde eeuw. Het is ontstaan uit twee dicht bij elkaar gelegen terpen. De stad ligt op de grens van klei- en veengebied. De allereerste bebouwingen verschenen op de terp waar nu de grote Martinikerk staat. De Martinikerk werd op de westelijke terp gebouwd, en stamt uit de periode rond 1500. Bezienswaardig vonden wij de waterpoort , een vestingwerk uit 1613, het staduis met de Rococcogevel en de Martinikerk.
Sneek
Franeker
Zondag 22-8-2004. Bewolkt 19°.
's Middags, op de fiets, naar Franeker. Franeker, bekend van het Planetarium, is een stad met brede straten en diepe tuinen. In 1290 kreeg het terpdorp Franeker stadsrechten. In de periode 1492-1506 werd de stad een stadhouderlijke residentie door toedoen van Albrecht van Saksen en zijn zoon. Zij zorgden er ook voor dat de stad een stadsgracht met wallen en poorten kreeg. In die tijd werd ook het Martenahuis (1498) gebouwd. Het gaat hier om de best bewaarde stins (versterkte adellijke woning) van Franeker. Het Cammingahuis, waarin nu de Friesland Bank zit, is ook een stins en wel uit de 14e eeuw. De gotische Martinikerk (ca.1421) met zijn koorbanken en muurschilderingen laat ook zien dat Franeker in vroeger tijden een rijke stad was.

Maandag 23-8-2004. Half bewolkt 18 °.
Vandaag de IJsselmeerkust bezocht. Via Makkum en Workum naar Hindelopen. Makkum ligt aan het IJsselmeer in de Zuidwesthoek van Friesland. Dit sfeervolle vissersdorpje met haar statige koopmanshuizen en rijkversierde geveltjes is een populaire watersportplaats. Jaarlijks passeren vele plezierjachten de oude sluis in Makkum. Naast de watersport staat Makkum bekend om het drie eeuwen oude aardewerk.
Workum is een klein stadje dat net als Hindeloopen en IJlst nooit een echte vesting is geweest. Van versterkingen met wallen en bastions, zoals in Sloten, is dan ook geen sprake. Vanaf de 13e eeuw kreeg Workum als stadje enige betekenis. Er begon een periode van bloei, mede doordat andere Friese steden hun open verbinding met de zee verloren. Workum lag niet direct aan zee, maar via de waterweg It Soal had het toch een verbinding met de Zuiderzee, het tegenwoordige IJsselmeer. Het stadje deed dan ook volop mee aan zeegeoriënteerde activiteiten. De grote vissersvloot van Workum, die het monopolie had op de palinghandel op London, getuigt hiervan. Merk is het Friese woord voor markt. Het mag dan ook duidelijk zijn dat dit het handelscentrum voor de Workumers was. Over de bebouwing van De Merk is goed nagedacht. Het stadhuis, de waag, de kerk en de gebouwen van het vroegere wereldlijke en kerkelijke gezag staan overzichtelijk bij elkaar. Verder staan er herbergenen woningen van kooplieden en belangrijke ambachtslieden. Naast al dit moois, hebben we het Jopie Huisman-museum bezocht. Zijn vermogen het alledaagse en de armoe op intens gedetailleerde wijze weer te geven, is prachtig. Dit geldt ook voor het naar dit stadje vernoemde aardewerk.
Hindeloopen had al in de 14e eeuw een bloeiende handel met Scandinavië, de landen bij de Oostzee en Engeland. Het nam deel aan het hanzeverbond ondanks dat het geen haven had. Hindeloopen is een merkwaardige stad, anders dan de andere tien steden van Friesland. Zo heeft Hindeloopen zijn eigen dialect, schilderkunst en klederdracht. De Hindeloopers spreken een taal die sterk afwijkt van het Fries. Hindeloopen is vroeger nooit een echte vissersstad geweest, maar meer een schippersstad. Vanaf de 17e eeuw, de gouden eeuw, floreerde Hindeloopen mede doordat het op Amsterdam georiënteerd raakte. Amsterdam is ook een bekende familienaam in Hindeloopen.

Makkum
Workum
Hindeloopen
Dinsdag 24-8-2004. Half bewolkt 22 °.
De caravan op de weg plaatsen ging, dankzij het onvolprezen motortje, prima. Om 10.00 uur ondeweg naar het "Zuiden". Onderweg besloten om in 1e instantie naar Meijel (in Noord-Limburg) te gaan. We logeren op camping Simonshoek. Mooi, schoon en een vriendelijke ontvangst. De aan ons uitgereikte regels, voorschriften, procedures, enz. waren iets minder vriendelijk van toon. Volgens mij is alles daarin geregeld. Jammer. Toen in de 19e eeuw de turf ten oosten en zuiden van Meijel verdwenen was, werden de grenzen van het dorp vastgesteld zoals ze nu ook nog steeds zijn. Meijel lag geïsoleerd in de Peel. Een van de weinige doorgangen door het grote moerasgebied liep door het dorp waardoor er veel mensen in het dorp kwamen. Meijel is een vriendelijk stadje nabij de Groote Peel. De Groote Peel ligt op de grens van Limburg en Noord-Brabant, in de driehoek Meijel-Asten-Nederweert. In het centrum van de Groote Peel vallen de kerktorens van deze dorpen op. De natuur is prachtig. In De Groote Peel zijn de vogels het meest opvallend. Bezienswaardig vonden wij de St. Nicolaas kerk. De kerktoren heeft een hoogte van 79,8 meter waarmee het tot de hogere kerktorens van Nederland behoort.

Woensdag 25-8-2004. Wolken, zon, regen 20°.
's Middags op de fiets, langs de knooppunten, naar Helden gefietst. In het centrum van Helden-Dorp ligt een sfeervol plein. Hier staat de St. Lambertuskerk die uit de vijftiende eeuw stamt. Helden grenst aan het uitgestrekt bosgebied de Heldense Bossen met zijn karakteristieke stuifduinen.

Donderdag 26-8-2004. Wolken, later zon 20°.
Vanuit Grashoek de Marisbergroute (5.2 km) gewandeld. Deze route gaat naar het bosgebied de Marisberg dat rond 1900 nog een uitgestrekt gebied van hei, bossen en moerassen was en met weilanden die tot hooiland dienden voor de maatschappij Griendtsveen. Het gebied kwam later in handen van ontginningsboeren.

Vrijdag 27-8-2004. Heel veel regen 18°.
's Morgens via de knooppunten richting Panningen. Mia heeft "haar" DHZ-winkeltje gevonden.

Meijel
Panningen

Zaterdag 28-8-2004. Bewolkt en af en toe zon 19°.
Na het corvee door het natuurgebied naar America gefietst. Het dorp America ontstond in de late 19e eeuw als veenarbeiders- en heideontginningsdorp. America wordt door de jongens van Rowwen Hèze nog altijd ‘thuis’ genoemd en ééns per jaar wordt een concert gegeven in het dorp. In en rondom America is het lekker wandelen!

America

Zondag 29-8-2004. Half bewolkt 19°.
Inpakdag. Gewandeld. De Beringerzandroute start bij de kerk in het centrum van Grashoek en gaat vanuit Grashoek door een gebied dat Houwenberg wordt genoemd. De route kent een afwisseling van bosgebiedjes en agrarisch gebied.

Maandag 30-8-2004. Bewolkt en winderig 19°.
Reisdag richting het zuiden. Door België een alternatieve route gereden. Duurde wel een beetje. Na Luxemburg de normale route via Metz en Nancy. Doel was de doortrekcamping in Bulgnéville.

Dinsdag 31-8-2004. Half bewolkt 20°.
De camping in Bulgnéville wordt heel goed verzorgd. Alles is proper en georganiseerd. Om 09.30 vertrokken naar St. Boil. St. Boil is een vriendelijk dorpje. Het lgt tussen Buxy en Cormatin aan de Voie Verte. In het dorpje kun je bij de kerk wat boodschappen doen. De Voie Verte is een oude spoortlijn die ontmanteld is. Op de spoortlijn is een asfalt fietspad gelegd. Je kunt hier heerlijk fietsen.

Woensdag 1-9-2004. Zon 23°.
Heerlijk gefietst. Inmiddels hebben we hier al zo vaak gefietst, dat er weinig meer te ontdekken valt. Het is gewoon genieten.

Donderdag 2-9-2004. Zon 25°.
Vandaag naar Cluny gefietst.. Is even trappen maar de moeite waard! Cluny, is vermaard om het rijkste en grootste benedictijnenklooster van de vroege middeleeuwen, dat in 909 is gesticht. Als moederklooster van meer dan duizend kloosters groeit Cluny uit tot het centrum van de belangrijkste middeleeuwse kloosterorde in de westerse wereld. In de 13de eeuw raakte Cluny in verval en de organisatie viel uiteen. Het klooster bestond tot de Franse Revolutie; daarna werd het grotendeels gesloopt. Behouden bleven slechts de zuidzijde van het westelijk dwarsschip van de kerk en een deel van de abdijgebouwen.

Vrijdag 3-9-2004. Zon 23°.
Rustige reis naar Viviers. Aankomt om 15.30. Viviers, op de rechter oever van de Rhône, middeleeuwse stad, hoofdstad van de Vivarais is voor bezoekers een openlucht museum. Vanaf de camping kun je te voet naar het stadje. Er is veel te zien. De kathedraal schijnt de kleinste van Frankrijk te zijn. Achter het altaar hangen wandtapijten van Vlaamse meesters. Aan de voet van de kathedraal staat het gerenoveerde huis " Maison Sampzon" uit de 16e eeuw. Het "Maison des Chevaliers" heeft een rijkelijk gedecoreerde renaissance gevel. Drie verdiepingen waarvan de vensters van elke verdieping anders gedecoreerd zijn.
Verder staan er de overblijfselen van het kasteel, omwallingen en een klokkentoren. De vrijstaande klokkentoren vooraan de kerk is gebouwd in de 12e eeuw. Viviers fraaiste uitzichtpunt is de Belverdere de Châteauvieux , echt een plek om de omgeving te bekijken.
St. Boil Avondrood
Cluny
Viviers
Gorges d'Ardeche
Pont d'Arc
Zaterdag 4-9-2004. Gesluierde zon 31°.
Sightsee-dag. Om 10.00 uur vertrokken. Via Pont St. Esprit (mooie brug en binnenstad) naar Vallon Pont d'Arc. De route langs de Gorges d'Ardèche gevolgd. De uitzichten waren prachtig (wat voel je je klein bij zoveel rotsen en dalen). De rivier slingert zich door het landschap. Gorges de l'Ardèche is een kloof langs de Ardèche (rivier) in de oude provincie Vivarais. De kloof heeft enorme rotsformaties van kalksteen uitgesleten door de rivier de Ardèche. De Gorges de l'Ardèche loopt van de plaats Vallon-Pont-d'Arc tot aan Saint-Martin-d'Ardèche. Er langs loopt de D290, een bochtige route met diverse uitzichtpunten. Er zijn diverse grotten. Bekend is vooral de Pont d'Arc een door de natuur gecreëerde boogbrug over de rivier bij Vallon-Pont-d'Arc. De Pont d'Arc is een natuurlijke stenen boog waardoor de rivier de Ardeche loopt. Het is een heel sprookjesachtige omgeving en de start van de Gorges. Het dorp zelf heeft zich ontwikkeld rondom deze stenen boog. Vallon Pont d’Arc ligt aan de Ardeche, op het einde van de Gorges de l’Ardeche. Het dorpje heeft kleine straatjes en oude gebouwen, cafés en toeristische souvenirshops. Vanuit historisch oogpunt is het oude stadsdeel het meest interessante. Het is een drukke toeristische plaats. Bezienswaardig zijn de grotten van Lascaux. Meer of 30000 jaar geleden waren ze bewoond en versierd met talrijke rotsschilderingen. De grotten, die pas in 1994 zijn ontdekt, zijn zelf niet te bezichtigen, maar er zijn namaakgrotten gebouwd en er is een museum. Na de lunch (heel veel restaurantjes in Vallon) via Ruoms weer naar huis. Ruoms is een oud, karakteristiek middeleeuws dorp uit het einde van de tiende eeuw. De oude stadsmuren met 7 ronde torens en een veertiende eeuwse kerk zijn van romaanse architectuur. Veel monumenten en kunstwerken in Ruoms zijn gemaakt van kalksteen. I

Zondag 5-9-2004. Zon 33°.
's Morgens uitgebreid Viviers bezocht. Aan het eind van de middag nog even naar Bourg St. Andiol. Het was warm vandaag.

Maandag 6-9-2004. Wolken en wind 26°.
Onderweg naar Vias in de Hérault. Weer een stukje jeugdsentiment. We zijn hier al heel lang niet meer geweest. Om 09.30 uur vertrokken. Het 1e deel van de reis ging heel voorspoedig. Vanaf Nîmes was heet heel veel wenden en keren. Camping Mas de la Plage wordt in de boeken beter beschreven dan wij constateerden. In z'n achteruit en naar camping St. Cécile. Rustige camping met veel fransen.

Vias
Agde
Dinsdag 7-9-2004. Zon 26°.
Wasdag. Verder op de fiets naar Agde en Bessan. Agde, tussen Sète en Béziers aan de monding van de Hérault, is ontstaan als Fenicische nederzetting. De naam komt van het Griekse 'Agathos' (=mooi, goed). In de pittoreske kleine straatjes staan drie kerken. De kathedraal St-Etienne uit de 12de-eeuw (oorspronkelijk 5de-eeuw) is een vestingkerk met dikke muren van zwart vulkaangesteente, een 35 meter hoge toren en een uiterst sober interieur. Verder het Musée Agathois met historische vondsten uit zee en folklore.
Woensdag 8-9-2004. Zon 29°.
Rustige dag. Sète bezocht. Bij een opening naar de Middellandse Zee is Sète ontstaan op een smalle strook zand tussen de zee en het meer van Thau. Vervolgens heeft de stad de hellingen van de berg Saint-Clair veroverd. Deze voormalige schuilplaats van piraten een zeelieden groeide uit tot een levendig stadje en kreeg in de 18de eeuw een nieuwe Koninklijke kade. Sindsdien viert dit kleine Venetië van de Languedoc elk jaar rond de kaden feest met het beroemde schouwspel van de steekspelen op het water. Terwijl op de kaden met hun kleurrijke gevels het publiek geniet van een lokale specialiteit gaat het ballet van de vistrawlers met hun gevolg van meeuwen onverminderd voort. Iets verderop klopt het hart van de oude wijken, herinnerend aan de Italiaanse wortels van de stad. Ook de uitbundigheid en de kunst voelen zich op dit schiereiland thuis.
Sète

Donderdag 9-9-2004. Half bewolkt 28°.
De markt in Agde bezocht. Naar Grau d Agde gefietst en op een terras langs de Hérault geluncht.

Vrijdag 10-9-2004. Wolken en wind 23°.
Het weer is wat minder. Pézenas bezocht. Pézenas is een van de best bewaarde middeleeuwse stadjes van Frankrijk. Pézenas is vooral bekend geworden door Molière. We hebben heerlijk door de historische binnenstad gewandeld Het is een aaneenschakeling van monumentale panden. De pasteitjes uit Pézenas zijn een culinaire specialiteit met gezoet vlees als voornaamste ingrediënt.

Pézenas
Béziers

Zaterdag 11-9-2004. Wolken en wind 25°.
Weinig zon gezien vandaag. Op de fiets Portiragnes bezocht. Er is daar langs het Canal du Midi een prachtig fietspad. 's Middags in Agde het historische steekspel bekeken. De weersverwachting is niet best.

Zondag 12-9-2004. Half bewolkt 26 °.
Vannacht een giga-onweer gehad. Het knalde en knetterde! Het heeft de atmosfeer opgeknapt en opgeklaard. Het was vanochtend helder en niet meer zo benauwd. Béziers bezocht. Béziers is het centrum van de wijnhandel in Zuid-Frankrijk. In de Albigenzenoorlogen werd de stad volledig verwoest. Béziers profiteerde van de aanleg van het Canal du Midi van de Middellandse Zee naar de Atlantische Oceaan (17de-eeuw). De mooie promenade van de Allée Paul-Riquet is genoemd naar de bouwer van het kanaal. De kathedraal St-Nazaire uit de 13de en 14de-eeuw, met kruisgang, bezit mooie sculpturen. De arena van Béziers biedt plaats aan ruim 13.000 toeschouwers.

Maandag 13-9-2004. Zon 26°.
Prachtig weer vandaag. Het is de laatste dag in Vias. We hebben het wel gezien. Inpakken en nog een uurtje naar het strand. Morgen richting de Côte.

Dinsdag 14-9-2004. Buien (orages) 18°.
Met regen vertrokken. De rit naar Montpellier verliep moeizaam. Om 17.00 uur aankomst in op camping Pont d'Argens in Fréjus. We zijn weer een beetje thuis in ons "2e huis".

Woensdag 15-9 t/m 9-10-2004. prachtig weer.
We zijn op onze favoriete bestemming en houden ons na al het moois wat we gezien hebben onledig met het leven aan de Côte d'Azur. Dit bestaat uit fietsen, wandelen en zo nu en dan een boek. Daarnaast worden uiteraard veel sociale contacten onderhouden. Af en toe wordt er een markt bezocht. De markten in Ste Maxime en Le Muy genieten onze voorkeur. Een terrasje op zijn tijd. De tijd vliegt.

Fréjus

Zondag 10-10-2004. Zon en wolken 22°.
Onderweg naar St. Rémy. Tijdens het inpakken brak een turbo-bui los. Met soppende schoenen konden we de klus afmaken en de caravan achter de auto hangen. We logeren weer eens op plaats 88. Saint Rémy's origines stammen uit de Grieks-Romeinse oudheid, waar U nu nog steeds sporen van terug kunt vinden in dit prachtige stadje. Op de historische plaats 'Glanum' vindt U de resten van de Arc, het mausoleum en diverse andere opgravingen. Buiten het gezellige centrum van Saint Rémy de Provence (en de beroemde markt op woensdagmorgen!) vinden we ook het Klooster van Saint Paul, waar Van Gogh vele jaren doorgebracht heeft. Nostradamus, de bekende 16e eeuwse arts en astroloog, is een geboren en getogen Saint Rémois en Frédéric Mistral bracht ook veel tijd door in dit stadje.

Maandag 11-10-2004. Regen en wolken 21°.
Het koppelstuk van de twinnyload op de dissel moet gelast worden. Tijdens de reis naar St Rémy stonden de fietsen uitbundig te dansen. Bij een plaatwerkerij heeft men een poging gewaagd. Naar Verquières gefietst. De 'Saint Véredème' kerk is in de 11e eeuw gebouwd en hiervan zijn de verdedigingsmuren nog zichtbaar. Tussen 1842 en 1845 is de kerk uitgebreid met 6 kapellen. De klokketoren is tot historisch monument verkozen.

St. Rémy de Provence
Dinsdag 12-10-2004. Zon 25°.
Het is herfst (en niet zo'n beetje ook). Overdag een enkele ..... 's avonds een verschikkelijke bui. Vandaag in de omgeving een mooie fietstocht gemaakt naar ND de Beauregard. Deze kerk staat hoog op een heuvel langs de snelweg.
Uitzicht vanaf ND de Beauregard
Woensdag 13-10-2004. Half bewolkt 20°.
De weersvooruitzichten zijn, volgens "Le Provencal" niet best: regen/storm/orages. Ingepakt en afgerekend. Op de fiets naar Maussane les Alpilles. In de vallei van Les Baux de Provence ligt dit dorpje, midden tussen de olijfboomgaarden met in totaal 37.000 (!) olijfbomen (stond in het foldertje!). Het stadje staat dan ook bekend om zijn olijfolie, die je kunt proeven in de twee nog in werking zijnde molens. We hebben even de Sainte Croix kerk bekeken. Volgens de legende ligt hier een authentiek deel van het kruis verborgen ...
Mausanne les Alpilles

Donderdag 14-10-2004. Zeer zware onweersbuien 14°.
Laat uit St. Rémy vertrokken. Onderweg barstte een verschrikkelijk onweer los. Om 13.00 uur in Auberive.

Vrijdag 15-10-2004. Half bewolkt, buiten, koud 12°.
Om 10.00 uur vertrokken. Rustige reis. Aankomst in Beaune (Vignoles) om 15.00 uur. Na het installeren Beaune bezocht. Beaune is het centrum van het wijngebied van de Côte d'Or, was naast Dijon vanaf de 14de-eeuw residentie van de Bourgondische hertogen en is nog door vestingmuren omgeven. De vestingmuren worden tegenwoordig vaak als wijnkelder gebruikt. De grootste bezienswaardigheid is het Hôtel-Dieu (hospitaal) uit het midden van de 15de eeuw, een typisch voorbeeld van Vlaamse gotiek. Vanaf de schilderachtige binnenplaats heeft u zicht op de 72 meter lange ziekenzaal met zijn kleurige daken (zie foto), die tot 1971 in gebruik was. Ook de keuken en de apotheek hebben hun middeleeuwse karakter bewaard. In het museum het triptiek van 'Het Laatste Oordeel' van de Vlaamse schilder Rogier van der Weijden en wandtapijten. Ten noorden van het Hôtel-Dieu staat de romaanse kerk Notre-Dame in de stijl van Cluny met middeleeuwse fresco's en wandtapijten. Voor wijnliefhebbers is er het museum van de Bourgognewijn (Musée du Vin) in het Hôtel des Ducs de Bourgogne.

Beaune

Zaterdag 16-10-2004. Wolken, regen en het is koud 10°.
Rustigaan vertrokken uit Beaune. Om 17.00 uur aankomst in Attert. Omdat we op de aanbevolen plek geen ontvangst op de schotel kregen, de caravan naar de andere kant van de camping verplaatst. Hier ging het een stuk beter. Eh..... tot de beheerder van de camping zich er mee ging bemoeien. We stonden op zijn pas ingezaaide stukje gras. Praten hielp niet, we moesten terug naar het "zwembad". Dit had niet gehoeven wanneer we toestemming zouden hebben gevraagd. Als kleine kinderen werden we terechtgewezen. Ideale manier van klantenbinding want hier komen we dus nooit meer. Exit Attert.

Zondag 17-10-2004. Wolken, regen en het is koud 10°.
Bijtijds uit Attert vertrokken. Om 12.30 uur aan in St. Job. Een voorspoedige reis dus. Op het gemakt geïnstalleerd. Ons favoriete restaurant was helaas gesloten.

Maandag 18-10-2004. Half bewokt met een zonnetje 17°.
Met zon uit België vertrokken. In Nederland begon het te regenen. Het is niet beter geworden.

St. Job in 't Goor camping

Rondreis Nederland/Frankrijk