Rondje Nederland/België.

Dinsdag 26-5-2015. Zon, wind en wolken 17°.
Weer onderweg. We hadden veel plannen maar de weersverwachting deed daar niet aan mee. We gaan naar de Belgische Kempen. Om 10.00 uur uit Amsterdam vertrokken. Onderweg veel verkeer. Om 12.15 uur aan op camping Houtum in Kasterlee. Vriendelijke ontvangst. Een plekje gezocht en de boel opgezet. ’s Middags te voet naar Kasterlee. De belangrijkste bezienswaardigheid is Keeses Molen. De molen staat op de kabouterberg. Het is een typisch Kempense standerdmolen met een open voet. De molen werd gebouwd rond 1650, en stond toen op de Dam in Antwerpen. Daarna is hij naar Kasterlee verplaatst. Ook de St. Willibrorduskerk en het stadhuis zijn het bekijken waard. Er zijn opvallend veel eetgelegenheden in het stadje. Erg leuk vonden wij de kleine gedichtjes over de liefde op de etalageruiten. Bij het verhaal over de liefde wordt het accent van de neringdoende uitgelicht.

Kasterlee: Keeses Molen
Kasterlee: gedichtje chocolaterie
Woensdag 27-5-2015. Half bewolkt 17°.
Via de knooppuntenroute langs de gehuchten Goor (modder of slijk), en Hukkelbergen naar Herentals gefietst. Onderweg genoten van prachtige uitzichten. Toen we Herentals binnenreden kwamen we bij het Gasthuis, een middeleeuws complex. Het is het oudste van de Kempen. Van "gasthof" evolueerde het geleidelijk naar "ziekenhuis". Even verderop hebben we de fietsen bij het Begijnhof geparkeerd. Het Begijnhof werd gebouwd in de 17e eeuw. In het midden van het begijnhof staat het sierlijke gothische begijnhofkerkje. Deze kerk is gewijd aan Sint-Catharina. Het Begijnhof is de oudste van de Kempen, maar niet de mooiste, dat is volgens ons het hofje in Turnhout.
Verderop, aan de Grote Markt zie je een Belfort die met het stadhuis is verbonden. Oorsponkelijk was dit een Lakenhal. Het Belfort bevalt een carillon met 50 klokken. Het carillon (Beiaard) wordt nog regelmatig bespeeld. Het stadhuis is een mooi gebouw met een trapgevel, geflankeerd door twee hoektorentjes.
Een stukje verder staat de Bovenpoort. Deze maakte deel uit van de omwalling van de stad. De poort heeft een bewogen geschiedenis en is een aantal keren in verval geraakt en weer opgebouwd. Op de terugweg langs de Sint-Waldetrudiskerk gewandeld. Een prachtig exemplaar van Brabantse gotiek.
Herentals: Begijnhof
Herentals: Stadhuis
Herentals: Bovenpoort
Donderdag 28-5-2015. Zon, af en toe een bui 17°.
Met de auto naar Lier. Lier heeft als bijnaam Lierke Plezierke. De stad heeft veel monumenten en oude gevels. Bekend is het door de Lierse kant en het Liers vlaaike.
De St. Gummaruskerk kun je niet missen. Hij steekt hoog boven de stad uit. De grote markt is prachtig. Het Staduis met de Belfort, de vleeshal en St. Jacobskapel zijn het bekijken waard. De gebouwen worden afgewisseld door gezellige terrassen. Hierna het Begijnhof uitgebreid bezocht. Het stamt uit de 13e eeuw. De toegangspoort en de Margaretakerk zijn mooi, de huisjes schilderachtig. Verdergelopen naar de Zimmertoren. In deze toren zijn sinds 1930 de Jubelklok en de Astronomische Studio ondergebracht. De "Jubelklok", bevat ondermeer: klok, fasen van de maan, de seizoenen, de getijden en de schijngestalten van de maan. Hij is door Zimmer gemaakt en aan de stad geschonken. Langs de Nete staat een beeldengroep van schapen en herder. Voor hun diensten aan de koning mochten de Lierenaars een beloning kiezen: een veemarkt of een universiteit. Ze kozen voor de veemarkt, een keuze die Lier geen windeieren legde, omdat er per regio maar een werd toegestaan.
Lier: Grote Markt met Stadhuis en Belfort
Lier: Zimmertoren
Lier: Standbeeld schaapherder en schapen
Vrijdag 29-5-2015. Zon en een stevige wind 15°.
Via de knooppunten naar Geel gefietst. Er stond een stevige wind. In Geel de fietsen naast de gigantische St. Amandskerk geparkeerd. Geel heeft geen historisch centrum en eigenlijk ook weinig bezienswaardigheden. Geel wordt wel de barmhartige “stede” genoemd, omdat er veel geesteszieken bij familie zijn ondergebracht. Dit gebruik zou hier ontstaan zijn nadat de heilige Dimfna, een Ierse prinses, door haar vader werd onthoofd; de man was door de duivel krankzinnig gemaakt. Naar Prinses Dimfna is een kerk vernoemd. De kerk staat aan de rand van de stad. Een gebouwtje dat tegen de kerktoren staat, wordt de ziekenkamer genoemd.
’s Middags weer langs de Nete gewandeld. Onze Beer heeft daar een machtig strandje ontdekt!
Geel: St. Dimphnakerk
Zaterdag 30-5-2015. Zon en een stevige wind 15°.
Vandaag met de auto naar Mechelen. De auto aan de rand van de stad geparkeerd en te voet verder naar het historisch centrum Vanuit de verte zien we de Sint-Romboutstoren. De hoek om en we komen op de markt. Vandaag is het weekmarkt en het is heel druk. Aan de markt staat het schepenhuis staat uit 1347. Vroeger gebruikt als stadhuis en rechtszaal, nu zit het museum schepenhuis er. Aan de andere kant staat de beroemde St.-Romboutskathedraal. De bijna honderd meter hoge toren valt onmiddellijk op. Daar tegenover het prachtige stadhuis. Het stadhuis is een samenvoeging van drie gebouwen: het belfort, de lakenhalle en het Paleis van de Grote Raad. We lopen verder langs de belangrijke historische plaatsen: het Paleis van Margaretha van Oostenrijk met dat mooie hofje, de beiaardierschool, het hof van Busleyden met zijn prachtige binnenplaats met arcaden. Ook de gevels die we onderweg komen zijn prachtig en ademen de middeleeuwen. Mechelen is een prachtige stad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mechelen: Stadhuis
Mechelen: Grote Markt met de St. Romboutskathedraal
Zondag 31-5-2015. Wolken, regen en een stevige wind 16°. Vanochtend op de fiets. Via de knooppunten door het Netedal gereden. De natuur is hier prachtig. Ondanks het bewolkte weer genoten van de prachtige uitzichten. In het centrum van Retie gestopt . Hier staat een statig gemeentehuis. Verderop, aan de Nete, ligt een prachtige watermolen. Hiernaast kun je kano’s huren voor een tochtje over de Kleine Nete. In Terlo staat de Beermolen. Hij is het bekijken waard. Tegen de middag zette de regen door.
Retie: Watermolen
Terlo: De Beermolen
Maandag 1-6-2015. Half bewolkt 16°.
Vandaag weer op de fiets. Na Retie komen we in een dichtbebost gebied aan bij de imposante Abdij van Postel. Deze abdij is in de 12e eeuw opgericht. Sinds die tijd zwaaien de Norbertijnen hier de scepter. Zij hebben de streek ontgonnen. Gastvrijheid is bij hen vanzelfsprekend. Vanwege hun witte pij noemt men ze ‘witheren’. Ze doen aan bosbouw, landbouw en veeteelt. Om in hun eigen onderhoud te voorzien brouwen ze bier en maken ze kaas. De producten worden verkocht in de Abdijwinkel.
Binnen de abdijmuren krijg je een gevoel van rust.
Bij de kerk die ook uit de 12e eeuw stamt ligt een kruidentuin met kruiden tegen allerlei ge- en ongemakken. Het ongediertebeheer in deze tuin ligt in de “poten” van Flora, een collega van onze Beer.
Postel: Abdij
Postel: Beheerder ongedierte
Dinsdag 2-6-2015. Harde wind en wolken 17°.
Het weer was vandaag niet om over naar huis te schrijven. Met regen uit Kasterlee vertrokken. We hebben de caravan verplaatst naar Zuid-Limburg. We logeren op camping Oriëntal in Berg en Terblijt. Rond 12.00 uur waren we aan. Een mooi plaatsje uitgezocht en de boel opgezet.
’s Middags vanaf de camping via de Bemelerberg naar Bemelen gewandeld. De bemelerberg beslaat een aantal hellingen tussen het dorpje Bemelen en Cadier en Keer. De mens maakt al duizenden jaren gebruik van het landschap. In de berg zijn gangenstelsels uitgehakt. Het kalkgrasland is erg vruchtbaar. De afdaling naar Bemelen heeft een hellingpercentage van 20%. Bemelen is een knus dorpje met aan de buitenkant mooie Limburgse boerderijen. Vanuit Bemelen heb je een mooi uitzicht op de uitgegraven gangenstelsels in de berg.
Bemelerberg: Gangenstelsels
Bemelen
Woensdag 3-6-2015. Half bewolkt 18°.
Vandaag Meerssen bezocht. Meerssen is een leuk stadje om te winkelen. De 13e-eeuwse Basiliek van het Heilig Sacrament heeft prachtige gebrandschilderde ramen. Het sacramentshuisje staat er ter herinnering aan enkele wonderen.
In het nabijgelegen park staat een prachtig prieel, de Proosdij. Het wordt na de huwelijksvoltrekking gebruikt voor de bruiloftsviering. Op de terugweg in Geulhem gestopt. Een stukje omhoog gelopen om naar de rotswoningen te kijken die in de Geulemerberg zijn opengekapt. Deze woningen werden tot 1900 bewoond door blokbrekers, ijverige mensen die hun geld verdienden met het breken van mergelblokken in de berg. De woonruimte was uitzonderlijk sober ingericht. De wanden en het plafond waren soms met kalk wit of lichtblauw geschilderd.
Meerssen: Basiliek
Geulhem: Grotwoningen
Donderdag 4-6-2015. Zonnig 23°.
Langs de knooppunten naar Maastricht. Vanaf Berg en Terblijt naar beneden ging het reuze soepel. Terug was een heel ander verhaal. De fietsen bij de Servaas-brug geparkeerd en te voet door het centrum. Het eerste wat we tegenkwamen was het Dinghuis waar het VVV is gevestigd. Een prachtig gebouw waar ooit is rechtgesproken. Verder langs de gezellige winkeltjes naar de Markt. Hier staat het 17e eeuwse Stadhuis dat door Pieter Post is gebouwd. Op de Markt was het gezellig druk. Hierna het Vrijthof bezocht. De terrassen zaten gezellig vol. Aan het Vrijthof staat veel bezienswaardigs (St. Jan, St. Servaas Basiliek, de Militaire Hoofdwacht en het Generaalshuis). Maastricht heeft zoveel monumenten en zoveel te bekijken dat het eigenlijk onmogelijk is om het allemaal te benoemen. Voor ons was het weer een dagje snoepen.
Maastricht: Dinghuis
Maastricht: Vrijthof
Vrijdag 5-6-2015. Zonnig 34°.
Vandaag een tropische dag. Het werd vanmiddag maar liefst 34 graden. De fietsen laten staan en de auto genomen om een tochtje door het heuvelland te maken. Via Noorbeek, Epen, Mechelen, Gulpen en Wijlre weer naar de camping.
Onderweg genoten van de prachtige uitzichten en de slaperige dorpjes. De vakwerkhuizen, boerderijen met hun binnenhof, kasteeltjes en molens zijn mooi. Onze Beer heeft zelfs nog een bad genomen in de Geul.
’s Middags in de schaduw zitten “puffen”. Morgen zou het weer weer normaal gaan doen.
Landschap
Vakwerkhuis aan de Geul
Zaterdag 6-6-2015. Zonnig 20°.
Een stevig onweer heeft een eind gemaakt aan de hitte van gisteren. Nu weer normale temperaturen. Vandaag weer op de fiets richting Sibbe. Hier staat het Sibberhuis, een prachtig kasteeltje met een rijke historie. Vervolgens een hele lange afdaling naar Valkenburg. De fietsen in het centrum geparkeerd. Vakenburg, is een echt toeristenoord.
Langs Huis den Halder de stad ingewandeld. Voor dit kasteeltje staat een oude waterput. Er naast ligt de St. Nicolaaskerk. Doorgelopen naar het centrale plein. Hier staat het Spaans Leenhof, een prachtig gebouwtje waarin nu de VVV is gevestigd. Even verderop staat het Oude Stadhoes. De naam spreekt voor zich. Het huisvest het Museum Land van valkenburg. Van de middeleeuwse vestingmuren zijn de Grendelpoort en Berkelpoort gedeeltelijk overgebleven. Door het Geuldal weer Berg gefietst. De “berg” op viel ook deze keer weer niet mee. ’s Middags lekker gerust.
Sibbe: Sibberhuis

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Valkenburg: Spaans Leenhof
Zondag 7-6-2015. Zonnig 20°.
Talloze malen zijn we er langs gereden. Vandaag gaan we Visé (Wezet) eindelijk eens een bezoek brengen. De stad heeft een rijk verleden en ligt mooi aan de benedenmaas. Als je de stad binnenwandelt kom je gelijk bij de Kerk van Sint Martinus. Voor de kerk een prachtig standbeeld van een ganzenhoedster met ganzen. De gans komt in het wapen van de stad voor. Even verderop staat het stadhuis. Een plaatje uit de 16e eeuw. Verder door het gezellige centrum gewandeld en daarna de brug over de maas overgestoken naar het Robinsoneiland. Van hieruit worden allerlei watersporten op de Maas beoefend. We hebben een hele andere indruk van de stad gekregen. Het is hier goed. Op de terugweg in Eijsden gestopt. Er was net een processie aan de gang: De Bronk. De hele stad was versierd met vlaggen en bogen. Natuurlijk het kasteel bezocht. De combinatie van bak- en natuursteen maakt hem bijzonder. Ook de tuinen zien er verzorgd uit.
Visé: Ganzenhoedster
Visé: Stadhuis
Eijsden: Kasteel

Maandag 8-6-2015. Zonnig, stevige wind 18°.
Bij onze maatjes in Brunssum op bezoek geweest.
's Middags de boel ingepakt en daarna een prachtige wandeling over/langs de Bemelerberg gemaakt.

Dinsdag 9-6-2015. Zonnig, stevige wind 18°.
Vandaag weer verder gereisd naar camping de Somerense Vennen in Lierop/Someren. Rustige reis. Als altijd vriendelijke ontvangst. De boel opgezet en 's middags lekker door het natuurgebied gewandeld. Bij het baden heeft Beertje zich geblesseerd.

Woensdag 10-6-2015. Zonnig, stevige wind 22°.
Het is vandaag niet echt aangenaam weer. De fietsen gepakt en een rondje langs de knooppunten gemaakt. In Mierlo even gestopt. De kerk en de molen zijn nog steeds het bekijken waard!

Donderdag 11-6-2015. Zonnig, stevige wind 22°.
Vandaag weer verder. Op het gemak ingepakt en voor onze begrippen laat vertrokken. We hoefden ook maar een kleine 50 kilometer. Om 12.00 uur aan op camping Landgoed Geijsteren in Geijsteren. We werden door de eigenaar keurig rondgeleid en hebben een prettig plekje gevonden. De boel opgezet en even gerust. Daarna de omgeving te voet verkend. Onze Beer is gelukkig weer een beetje mobiel en ze liep lekker mee. Eerst een stuk langs de Maas gewandeld. We werden ingehaald door enorme binnenvaart schepen. Beer nam zo af en toe even een verfrissende duik. Daarna richting Geijsteren. Onderweg kwamen we de Holtmeulen tegen in een schilderachtig landschap. De Holtmeulen is een watermolen uit 1641. Hij is gebruikt voor het malen van graan en olie.

Someren: Beer in HAAR vennetje.
Geijsteren: De Maas
Geijsteren: Holtmeulen
Vrijdag 12-6-2015. Zonnig 30°.
Het wordt vandaag erg warm. Vanochtend op de fiets (langs die eeuwige knooppunten). In Geijsteren gestopt bij de St. Willibrorduskapel. Het ligt verscholen in het bos. De kapel dankt zijn naam aan deze heilige omdat die hier ooit heeft gepredikt. Het is een schilderachtig gebouw met aan de voorkant een waterput en de grenspaal Limburg/Brabant. De waterput is zeer oud en vroeger werd aan het water een genezende kracht tegen oogziektes toegekend. Gelovigen kwamen van heinde en verre om hiervan te profiteren. Doorgefietst via Geijsteren en Wanssum naar Blitterswijck. Hier de camping nog even bekeken waar we jaren geleden hebben gekampeerd. Het was er vol. Het fiets- en voetveer brengt je naar Well. Het Noord-Limburgse land langs de Maas bevalt ons heel goed: rust, ruimte en heel mooie plaatjes.
Geijsteren: St. Willibrorduskapel
Blitterswijck: Bijen-hotel
Zaterdag 13-6-2015. Zonnig 21°.
Tot de middag regen. Daarna knapte het weer gelukkig op. De fiets genomen en richting het noorden gefietst. Het waaide stevig. Onderweg kwamen we weer een prachtig watermolen tegen. In Vierlingsbeek zie je gelijk de Sint-Laurentiuskerk aan het Vrijthof . Het Vrijthof is het centrum van dit dorp. Even verderop staat het Koningskerkje. Ooit was het een NH-kerk. Nu doet hij dienst als trouwlocatie en cultureel centrum. Hiernaast staat het huis waar Koning Willem 1 regelmatig vertoefde. Doorgefietst richting de Maas. Hier vaart de pont naar Bergen. Even verderop liggen de resten van Kasteel ’t Oirtje. Vanuit de verte kun je de contouren nog herkennen. Het Mariakapelletje op “De Weerd” herinnert aan de oorlog. Op deze plek vonden in 1944 vluchtelingen een schuilplaats. In de bossen leefden ze in onderaardse holen.
Vierlingsbeek: Koningskerkje
Onderweg
Zondag 14-6-2015. Bewolkt 21°.
Wederom op de fiets. Langs de knooppunten bereiken we Well, een idyliisch gelegen dorp aan de Maas. Het oude hart is schilderachtig. De belangrijkse bezienswaardigheid is natuurlijk het kasteel.
Kasteel Well is een mooie waterburcht. Het is gebouwd op een strategisch belangrijk punt aan de Maas. Well houdt oversteekplaats of kade in en dat betekent dat de Maas hier vroeger werd overgestoken. Het werd gebouwd in de 13e eeuw om de pont te beschermen, die van levensbelang was. Later, in de zeventiende eeuw, kreeg het zijn huidige aanzicht. In de 2e wereldoorlog liep het kasteel grote schade op. Na de oorlog werd het weer bewoonbaar gemaakt. Je kunt het niet van binnen bezichtigen omdat het is verkwanseld aan een Amerikaanse universiteit als Europees educatief centrum.
Verder gefietst door het prachtige natuurgebied, de Maasduinen. Heidevelden worden afgewisseld door bossen en meertjes. Bij het Leukermeer even gestopt om van het uitzicht te genieten.
Well: Kasteel
Maasduinen: Leukermeer
Maandag 15-6-2015. Wolken en zon, stevige wind, 21°.
Weer een rondje gefietst. Eerst bij de ruïne van Geijsteren gestopt. Dit kasteel dateert uit de 13e eeuw en is na een grote brand in 1918 grotendeels herbouwd. In 1944 werd het door de Engelsen gebombardeerd om te voorkomen dat de pas verdreven Duitsers het opnieuw als uitkijkpost zouden innemen. Het kasteel werd daarbij volledig verwoest. De ruïne is onlangs gerestaureerd om de contouren van het kasteel weer zichtbaar te maken. Verder naar de Maasduinen, een prachtig gebied. We hebben nu de route langs de Maas genomen. Als we Aijen binnenrijden valt al van ver een wit kapelletje op dat omstreeks 1800 werd gebouwd ter ere van St. Antonius van Padua. Verder naar Bergen om de boodschappen. Hier met de pont naar de overkant en weer naar “huis”.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geijsteren: Ruïne
Pont naar Vierlingsbeek
Dinsdag 16-6-2015. Wolken en een stevige wind, 15°.
Vandaag weer op de fiets. We hebben het Landgoed Geijsteren verder verkend. Het landgoed telt 600 hectare bossen, landerijen, oude hoeven en watermolens. Het begint bij de camping waar we logeren. Onderweg prachtige plaatjes. In Venray even gestopt voor de verzorging van de interne mens. De stad heeft een nieuw (winkel)hart. De kerk steekt hoog boven het stadje uit. Rond de kerk loopt een mooi kerkepad.
’s Middags in de buurt gewandeld. De blessure van Den Beer is bijna over. Ze kon er dus weer stevig tegenaan.
Landgoed Geijsteren: Boerderij
Landgoed Geijsteren: Vingerhoedskruid
Woensdag 17-6-2015. Zonnig, 22°.
De tocht voert ons vandaaag door het bosgebied de Overloonse Duinen. Het bosgebied de Overloonse Duinen dankt zijn naam aan de oorspronkelijke stuifduinen en is momenteel een gevarieerd gebied met kleine heideveldjes en een half open gebied met jeneverbesstruiken. Onderweg worden we verrast door enorme uitkijktoren. Helemaal van staal. Rondom de toren zijn van boomstronken banken en tafeltjes gemaakt. We hebben de 128 treden beklommen en bovenop genoten van prachtige uitzichten.
Overloon is vooral bekend om zijn Nationaal Oorlogs- en Verzetsmuseum. Het heet tegenwoordig Liberty Park. De straatnamen, het museum en een militaire begraafplaats herinneren aan de slag om Overloon. Via een andere route teruggefietst. In Holthees staat een prachtige kapel en ook een monument voor het Pieterpad.
’s Middags de boel ingepakt en daarna nog een stuk met Den B. in de omgeving gewandeld.
Overloonse duinen: Uitkijktoren
Holthees: Monument Pieterspad
Donderdag 18-6-2015. Wolken en wind, 17°.
Vandaag weer verder gereisd. Het zat ons niet mee. In de buurt van Arnhem kwamen we in een giga-file terecht. Het schoot geen meter op. Een afslag genomen en een flink stuk omgereden. De eerste geselecteerde camping stond bijna vol, de tweede beviel niet en de 3e hanteerde een exorbitante middagpauze. Uiteindelijk arriveerden we ruim na 2’en op camping de Waterjuffer in Harfsen. Een oude bekende die we in 2006 al eens hadden bezocht. Vriendelijke ontvangst en een prima plek. De boel opgezet en daarna de omgeving bekeken.

Vrijdag 19-6-2015. Bewolkt af en toe een bui 17°.
Lochem bezocht, een vriendelijk plaatsje aan de Berkel. Vroeger was het een vestingstadje. De oude stadsgracht, de Oosterwal en de prachtige bruggetjes herinneren hier nog aan. Bij de Zuiderwal staat nog een pesthuisje. Er ligt daar ook een sluisje. In het centrum ligt naast de St. Gudulakerk, het fraaie stadhuis. Verder vanzelfsprekend gezellige winkeltjes en terrassen.
’s Middags (met de paraplu) in de buurt van Harfsen gewandeld.

Zaterdag 20-6-2015. Bewolkt af en toe een bui 17°.
Het weer doet vandaag wat treurig aan. Dikke wolken en af en toe een spatje. Ook de temperaturen zijn niet om over naar huis te schrijven. De fiets gepakt, Beer in haar kar en een mooie route uitgezocht. Ook hier is de natuur op zijn best. Onderweg weer prachtige plaatjes. Via Kring van Dorth naar Gorssel. Hier even gestopt. Het is een vriendelijk plaatsje met een interessant museum. Verder naar Joppe. De enorme kerk staat in geen enkele verhouding tot de omvang van het dorp.
’s Middags in de omgeving van de camping gewandeld.

Zondag 21-6-2015. Een grote regenbui 18°.
De dag begon zonnig. Tijdens ons tochtje naar Almen begon het te regenen. Tegen de avond werd het pas droog.

Maandag 22-6-2015. Wolken af en toe zon 18°.
De weersvoorspelling is niet best. Een goede reden om deze vakantie te beëindigen. De boel ingepakt en terug naar huis.

Lochem: Stadhuis