We logeren op de Kompascamping. De camping staat redelijk vol met vaste staanplaatsen. De bewegwijzering is goed. De camping ligt op een kilometer of 3 van het centrum van Oudenaarden. Met de fiets is een bezoek goed te doen. Standaardvoorzieningen zijn in het voorseizoen bescheiden.. In het hoogseizoen is dat veel beter. De ons toegewezen standplaats was van een bescheiden omvang. Internet was tijdens ons verblijf niet mogelijk. Het sanitair oogt schoon, maar "ruikt".

Het stoorde ons, dat de camping tussen 12 en 14 uur gesloten is. Wanneer je binnen dit tijdsbestek arriveert, zit er niets anders op dan te wachten tot de receptionist komt. Met ons stonden 7 andere gasten te wachten. Omdat wij als eerste aangekomen waren konden wij als laatste inchecken. Om 14.45 uur stond de caravan dus eindelijk op zijn plaats.
Van een collega-kampeerder die voor 12 uur was gearriveerd, begrepen wij dat zij een dag extra kampeergeld zouden moeten betalen. Niet vriendelijk allemaal. Daarenboven sloot de receptie al om 17.00 uur.
Wij vonden het niet zo toegankelijk. Zou beter moeten kunnen.

Oudenaarde is net geen 1000 jaar oud, maar heeft in die enkele honderden jaren flink wat geschiedenis geschreven. En de geschiedenis heeft er uit dankbaarheid heel wat sporen nagelaten, zichtbaar in prachtige staaltjes van monumentale bouwkunst. De absolute topper is het laatgotisch Stadhuis met zijn Lakenhalle, interessant zijn het Kasselrijhuis, de Abdij Maagdendale, de Sint-Walburgakerk, de Onze-Lieve-Vrouw van Pamelekerk, het Begijnhof en ruim 100 andere geklasseerde monumenten en huizen. Oudenaarde is de tweede kunststad van Oost-Vlaanderen.

De stadf is het centrale punt van de "ronde van Vlaanderen". Aan dit fenomeen is hier een museum gewijd.

Oudenaarde, ons plekje
Oudenaarde, St Walburgiakerk

Oudenaarde