Weer onderweg.
Someren Luxemburg Bulgnéville Macon St. Vallier St. Vallier Frejus
Camping Bon Acceuil in Alzingen.
Woensdag 5-4-2017. Zonnig met stevige wind 18°.
Om 08.00!!! uur uit Alzingen vertrokken. Vanaf de camping reden we gelijk de file in. Daarna een rustige reis met wind in de rug. Om 14.00 uur aan op de stadscamping van Macon. De bomen zijn hier een stuk groener dan in Amsterdam. Het ziet er vrolijk uit.
De stadscamping in Macon

Donderdag 6-4-2017. Mistral later zonnig 22°.
Weer om 08.00 uur vertrokken. Tot Lyon ging het goed. Daar werden we vanwege ongelukken omgeleid. Ook op de omleiding stond de boel vast. Al met al meer dan een uur vertraging. Ook vandaag werden we weer vooruit geblazen. Om 16.00 uur aan op camping Pont d'Argens. De camping zou vanaf 1 april open moeten zijn maar helaas, door uitlopende werkzaamheden blijft hij voorlopig gesloten. Met veel pijn en moeite de boel gekeerd en doorgereisd naar Camping Plage St. Aygulf. Hier waren we wel welkom.

Beer
Onderweg een "bakkie".

Vrijdag 7-4-2017. Half bewolkt 19°.
Lekker uitgeslapen. De boel geïnstalleerd.
Vrijdag dus marktdag in St. Aygulf dus .....
's Middags met Beer langs het strand gewandeld. Het is hier prettig.

Zaterdag 8-4-2017. Eerst wolken later zon 19°.
's Morgens eerst om de boodschappen.

Daarna een stevige wandeling gemaakt langs Pas des Vaches. Een prachtig onderdeel van Le Villepey. Hier mooie begroeiing. Vanuit de uitkijkpost hebben we een prachtig uitzicht op de Lagune. De lagune is een verblijfgebied van bijzondere vogels.

St. Aygulf.
Villepey
Uitzicht vanaf de uitkijkpost op de Lagune
Zondag 9-4-2017. Zon 22°.
Vandaag lekker weer. Op de fiets naar Fréjus. Mia naar de markt. Ik mocht naar Port Fréjus. Lekker rondgewandeld. De bootjes liggen er "uitdagend" bij.
Na de lunch weer door het natuurgebied gewandeld. Onze Beer had er weer zin in.
Fréjus: Buitenaards wezen
Port Fréjus
Maandag 10-4-2017. Zon 22°.
Het is vandaag stralend weer. Weinig wind. Dus op de fiets. Via de Ancien route des Pigeons, door de heuvels naar Les Issambres. Daar even rondgekeken. Op de terugweg de kustweg genomen. Hier genoten van de prachtige uitzichten.
's Middags met den Beer langs het strand gewandeld.
Uitzicht over het Park van Les Issambres

Dinsdag 11-4-2017. Zon 21°.
Vanmiddag langs het Douanierspad gewandeld. Dit pad loopt langs de kust van St. Aygulf.
Het was erg druk. De uitzichten zijn hier fraai. Op de terugweg door de Botanische tuin Areca gewandeld. Ook hier komt alles tot leven. Onze Beer zit in een dipje.

Strandje langs het Douanierspad
Blauwe regen.

Côte d'Azur.

Dinsdag 4-4-2017. Half bewolkt 15°.
De eerste reis van 2017. Onze bestemming is het vertrouwde St. Aygulf aan de Côte d'Azur. Om 08.30 uur vertrokken. Via Antwerpen en Brussel naar Camping Bon Acceuil bij Luxemburg-Stad gereisd. Vriendelijke ontvangst.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Woensdag 12-4-2017. Zon 22°.
Wederom een stralende dag. Gelukkig gaat het met onze Beer weer wat beter. Ze moet vanochtend maar thuisblijven. Samen om de meertjes van Villepey gewandeld. Dit natuurgebied wordt met het jaar mooier. Nu staat er weer veel in bloei. Langs het strand teruggelopen.
Villepey
Villepey: uitzicht
Donderdag 13-4-2017. Zon 22°.
Op de fiets naar Roquebrune. Het is een prachtige dag. De fietsen bij het kapelletje, even buiten het stadje, geparkeerd en te voet verder. Het historisch centrum is bijzonder. We lopen door nauwe straatjes en langs oude huizen naar boven. Het plein daar, met arcaden waaronder winkels en restaurantjes is prachtig. 's Middags vanzelfsprekend het zoete campingleven.
Roquebrune
Beer heeft het naar haar zin.
Vrijdag 14-4-2017. Zon 22°.
Vandaag vrijdag en dan is er markt in Ste Maxime. Het is dé markt van deze streek.
Overigens is het een zéér gezellige badplaats aan de baai van Saint Tropez. "Sainte Maxime" heeft een compact centrum. Zoals vaker gememoreerd is het centrum gezellig en de haven levendig.
Het museum in de Tour Carré met de kerk op de achtergrond is bezienswaardig.
Ste Maxime: Jachthaven
Ste Maxime: Tour Carré
Zaterdag 15-4-2017. Zon 22°.
Naar Fréjus om het Amfitheater te bezoeken. Het pand is rond de 1ste eeuwwisseling gebouwd. Er werd toen groene zandsteen gebruikt. In deze arena werden de gebruikelijke spectakels georganiseerd. Hij is ellipsvormig en kleiner dan de arena’s van Nîmes en Arles.
Hij is nu gemoderniseerd en wordt weer gebruikt voor concerten en openluchtvoorstellingen. Aan de buitenkant kun je nog de oude (decoratieve) zandsteen bekijken. Binnen zijn betonnen banken gemaakt. Het is minder fraai maar wel efficiënt.
Fréjus: Arena
Fréjus: Arena
Zondag 16-4-2017. Zon 24°.
Vandaag 1e paasdag hebben we wederom een stralende dag. We gaan met de auto naar Port Grimaud.
Port Grimaud is een bijzonder dorpje aan de Golf van Saint Tropez. Dit stadje met roze, gele, oker en beige verfraaide huizen is in het midden van de jaren 60 gebouwd. Het grappige is, dat het er uitziet alsof het er al eeuwen ligt. Het heeft veel weg van Venetië. De kleurige huizen, aanlegsteigers met boten en de nodige terrassen en winkeltjes, het doet vriendelijk aan. In het centrum op de Place du Marché staat een kerk met een Belvédère klokkentoren. Van boven af heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. Op zondag is hier een leuke markt. We waren vandaag niet de enigen. Op de terugweg kwamen we dik in de file te staan. Via een omweg kwamen we toch nog bijtijds thuis.
Port Grimaud
Port Grimaud

Maandag 17-4-2017. Zon 22°.
Het wordt eentonig maar we hebben vandaag wederom een prachtige dag. Over het strand naar de monding van de Argens gewandeld. Dit jaar zag het er weer heel anders uit.

's Middags de kar van Beer aangekoppeld en op de fiets naar dezelfde plek. De dame was heel enthousiast.

Uitzicht op Saint Aygulf

Dinsdag 18-4-2017. Zon 22°.
Wederom een prachtige dag. Flinke wandeling in de omgeving gemaakt.
's Middags met Beertje naar de monding van de Argens. Het is haar favoriete plek. Zwemmen, steentjes opduiken, ze geniet met volle teugen. Ze is weer helemaal de oude.

Villepey, uitzicht op Roquebrune
Beer is stenen aan het opduiken
Woensdag 19-4-2017. Zon en wind 17°.
Vandaag langs de kust, met uitzicht op het Massif de l’Esterel naar Cannes. Langs de kust: Les Roches Rouges.
Cannes ligt aan een schitterend baai, de Golfe de la Napoule.
De stad is vooral bekend door van het wereldberoemde filmfestival. Waar je in Nice op de Promenade des Anglais kunt wandelen, loop je in Cannes over de Boulevard de la Croisette. Palmbomen en witte gebouwen met hotels, restaurants en exclusieve winkels kenmerken deze straat. De enige bezienswaardigheden bevinden zich op de heuveltop. Naast een mooi uitzicht staat er een kloosterkerkje en een museum (Musée de la Castre) gevestigd in het kasteel. In dit
museum archeologische vondsten uit de regio en muziekinstrumenten uit bijna de hele wereld.
Op de terugweg zijn we door het Massif de l'Estérel gereden. Ook hier weer prachtige uitzichten.
De rode rotsen
Cannes: Kloosterkerk
Cannes: Uitzicht
Esterel gebergte
Donderdag 20-4-2017. Zon 16°.
Gisteravond onstuimig weer. Vanochtend weer volop zon maar helaas viel de temperatuur wat tegen. De fiets genomen en de kar van de Beer aangekoppeld naar Plage Fréjus. Langs het strand naar de monding van de Argens gewandeld. Daar heeft de dame zich weer helemaal uitgeleefd. Ze was niet uit het water te slaan.
Monding van de Argens

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vrijdag 21-4-2017. Zon 17°.
Vandaag boodschappendag. 's Middags een wandeling in de omgeving gemaakt.

Zaterdag 22-4-2017. Zon 21° met een stevige wind.
Langs het kustpad (Douanierspad) om St. Aygulf gewandeld.

Uitzicht op het Douanierspad
Zondag 23-4-2017. Zon 21° met een stevige wind.
We hebben de zondagsmarkt in Le Muy bezocht. Le Muy heeft zijn groei te danken aan het feit dat hier de rivieren de Argens en de Naturby samenvloeien. Het stadje wordt twee keer per week opgevrolijkt door een markt. Er staat een eenvoudig gotisch kerkje en ooit was er een stadsomwalling. Het restant hiervan is de Tour de Charles Quint. Tegenwoordig is hier het Bevrijdingsmuseum gehuisvest. Het provencaalse centrum is schilderachtig.
Le Muy: provencaals voortuintje
Le Muy: Bevrijdingsmuseum
Maandag 24-4-2017. Zon 20°
Vandaag weer op de fiets. Het oude centrum van Fréjus bezocht met zijn smalle straatjes en leuke pleintjes. Het centrum wordt overheerst door de prachtige kathedraal die deel uitmaakt van het evangelisch centrum. In de straatjes ateliers en leuke winkeltjes. Veel oude beroepen worden hier nog uitgevoerd. De wijnhandel in het huis met de pui van de 2 conciërges is heel bijzonder. Helaas worden de mannen verborgen door de parasol.
Fréjus: huis met de conciërges
Fréjus: Kathedraal

Dinsdag 25-4-2017. Zon 20°
De markt in St. Aygulf bezocht. 's Middags met Beer naar het strand.

Woensdag 26-4-2017. Regen, wind en wolken 17°
Een troosteloze dag. Tussen de buien door om de boodschappen.

Donderdag 27-4-2017. Regen, wind en wolken 17°
Vandaag wederom een treurige dag. Toch de wandelschoenen aan en met Den Beer om het meer gewandeld.

Vrijdag 28-4-2017. Storm, zon 19°
Gisteravond werden we getrakteerd op een stevige storm. De hele nacht heeft de caravan staan schommelen en schudden. Van slapen kwam niet veel.
Om 12.00 uur werd het eindelijk wat rustiger. Na de boodschappen een flinke strandwandeling met Beertje gemaakt. Het was erg stil op het strand. De Dame had het heel erg naar haar zin.
Stil strand.
Zaterdag 29-4-2017. Zon 21°
Het weer is helemaal omgeslagen. Op de fiets – langs de kust – naar Saint Raphaël. Vanuit de verte zie je de kerk met de prachtige koepel. Het is toch zonde dat het uitzicht, deels, door het naastgelegen flatgebouw wordt weggenomen. Doodzonde.
De binnenkant van de kerk is een beetje somber. Langs de boulevard gewandeld. Er hangt hier een lekker sfeertje. ’s Middags op de camping van het lekkere weer genoten.
St. Raphael: ND de la Victoire
St. Raphael: ND de la Victoire
Zondag 30-4-2017. Half bewolkt 21°
Vandaag mooi weer voor een fietstochtje. Langs de kust naar Sainte Maxime. Onderweg - ondanks een geïnvesteerd vermogen in anti-lek-banden - toch een lekke band.
Te voet terug en aan het werk.
’s Middags met den Beer naar de monding van de Argens. Zij heeft het hier erg naar haar zin en ze neemt dan graag een bad (als er tenminste niet te veel 4-voetige collegae zijn).
Een koninklijk bad.

Maandag 1-5-2017. Zon en harde wind 21°
Na een nachtje regen stak de mistral weer op. Hij heeft de hele dag heftig staan te blazen. Vanochtend om St. Aygulf gewandeld. Het is vandaag een feestdag in Frankrijk. Hier wordt de dag van de arbeid nog gevierd. Je verwent vrienden en bekenden met een muguet (lelietje van dalen). Op het centrale plein stonden veel kraampjes.
’s Middags door het natuurgebied gewandeld. Onderweg een prachtig uitzicht op een setje flamingo’s.

Dinsdag 2-5-2017. Stevige wind en regen 17°
Het weer zit de laatste dagen in een dip. Vandaag was het ook weer niet erg inspirerend. Gelukkig hebben we de boeken.

Woensdag 3-5-2017. Half bewolkt 19°
Eindelijk weer rustig weer. 's Morgens op de fiets langs de kustweg naar Les Issambres. Les Issambres is een leuk, wat kneuterig dorpje. Terug via de oude spoorlijn. Ook vandaaruit weer prachtige uitzichten.
's Middags de boel ingepakt.

Flamingo's
Mia in Les Issambres
Na gedane arbeid .....

Donderdag 4-5-2017. Half bewolkt 19°
Onderweg naar Chateaurenard. Een wat onrustige reis. Rond de middag aan op Camping La Roquette. De camping is redelijk gevuld. Mooi plekje gevonden en de boel geïnstalleerd. 's Middags met Beertje in het natuurgebied achter de camping gewandeld.

Vrijdag 5-5-2017. Zonnig 22°
Vandaag verder naar Camping Municipal in Saint Vallier. Rustige reis en om 11.30 uur aan. Als altijd een vriendelijke ontvangst.
Mooie plek uitgezocht en de boel geïnstalleerd. We blijven hier 2 dagen. 's Middags weer eens naar St. Vallier gewandeld. Het viel ons op dat het stadje erg is opgeknapt. Veel winkels die ooit leeg stonden, hebben weer een bestemming gevonden. Ook zijn veel huizen opgeknapt. Het doet weer knus aan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

St. Vallier
Rhône
Zaterdag 6-5-2017. Regenachtig 17°
Vandaag regen met af en toe een droog moment. Met de auto de Rhone overgestoken naar Annonay. Bij deze stad komen de riviertjes de Cance en de Deume samen. In Annonay stegen de gebroeders Montgolfier op 4 juni 1783 voor het eerst op in een heteluchtballon. Het is zaterdag en het was ontzettend druk. Met veel moeite een parkeerplekje gevonden. Langs middeleeuwse huizen, overblijfselen van versterkingen uit de 16de eeuw en een brug uit de 13de eeuw gewandeld. Bij het VVV zagen we dat hier de mogelijkheid bestaat om met een luchtballon boven de stad te varen. Wij hebben dat maar niet gedaan.
Op de terugweg in St. Cyr gestopt. Het kerkje hier is zo apart dat hij wel op de foto moest.
Annonay
Annonay
St. Cyr

Zondag 7-5-2017. Bewolkt 17°
Weer onderweg. Bestemming Macon. Om 10.45 uur aan op Camping Municipal. 's Middags langs de Saone gewandeld.

Maandag 8-5-2017. Bewolkt 17°
Bevrijdingsdag in Frankrijk.
Onderweg naar Bulgnéville. Rustige reis en om 12.00 uur aan. Het was heel druilerig. Eigenlijk is het niet meer droog geworden. 's Middags nog even naar het stadje gelopen. Het is hier leuk (met mooi weer nog leuker!).

Dinsdag 9-5-2017. Zonnig 17°
Doorgereisd naar camping Bon Acceuil in Alzingen (onder de rook van Luxemburg-Stad). Vriendelijke ontvangst. De boel geïnstalleerd en van de zon genoten. Toevallig ontdekten we dat er 2 wielmoeren aan de auto ontbraken (gestolen?). Naar een Subaru-dealer in Mamer gereden. Gelukkig konden zij ons helpen.

Woensdag 10-5-2017 t/m maandag 14-5-2017.
Een aangename tijd doorgebracht op "onze" camping in Someren. Veel gewandeld en gefietst. Het was voorbij voor we er erg in hadden..

Dinsdag 16-5-2017. Zonnig 22°.
Eind reis 1. Bijtijds uit Someren vertrokken. Onderweg veel files. Voor de middag weer thuis.