Woensdag 19-4-2023, wolken 12°.
Om 12.30 uur vertrokken naar camping Geelenhoof in Kelpen Oler. Camping Geelenhoof is een prettige doortrekcamping die dicht bij de snelweg ligt. Wederom vriendelijke ontvangst. De boel geïnstalleerd een een korte wandeling gemaakt
omdat onze Roos nog steeds een beetje geblesseerd is.

Donderdag 20-4-2023, 6°.
Bijtijds uit Kelpen vertrokken. Weersvooruitzichten zijn slecht. Ze kwamen ook uit. In Ardennen werden we getracteerd op een sneeuwbui. In Luxemburg kwam de temperatuur niet boven de 3 graden inclusief een regenbui. Besloten om door te rijden naar Bulgnéville. Om 14.30 aan op camping Porte des Vosges.
De boel opgezet en bij de kachel uitgerust.

Vrijdag 21-4-2023, half bewolkt 13°.
Vanochtend in een ijzige wereld wakker geworden. Het had vannacht behoorlijk gevroren. Zelfs de autoruiten waren helemaal wit. Krabben dus.
Ook vandaag zijn de vooruitzichten niet optimaal. Om 08.15 uur vertrokken naar de camping Municipal in Macon. Rustige reis. Voor de middag aan en de boel geïnstalleerd. Daarna genoten van de rust op de camping.

Dankjewel Loes!
Zaterdag 22-4-2023, harde wind 13°.
Vroeg opgestaan. Vandaag weer een stevige etappe naar Chateurenard. Om 08.00 uur vertrokken. Lyon konden we probleemloos passeren. Na Lyon een stevige wind op de kop. Om 12.30 uur aan op camping La Roquette in Chateaurenard.
Zondag 23-4-2023, half bewolkt 19°.
Om 08.30 uit Chateaurenard vertrokken. Rustige reis en om 11.30 uur aan op camping St. Aygulf-plage in St. Aygulf.
De boel opgezet.
's Middags met de Roos naar het stadje gewandeld en een terrasje gepakt. De dame heeft keurig heen en weer gewandeld. Het lijkt steeds beter te gaan.
Camping St. Aygulf
Mia en Roos in St. Aygulf
Maandag 24-4-2023, storm kracht 5 19°.
Gisteren de voortent (in mooi weer) zonder voorstuk opgezet. Gingen er van uit dat we op onze nieuwe plek geen last van de wind zouden hebben. Het tegendeel was waar. Om 02.00 uur stak de wind op en stonden we te schudden en te schommelen. Met veel pijn en moeite het voorstuk ingeritst en vastgezet met haringen. De auto als bescherming voor de tent gezet. Het ging een stuk beter en we hebben zelfs nog een beetje geslapen. Ook overdag bleef het behoorlijk waaien. Op de camping gebleven om de boel in de gaten te houden.
De caravan stormvast?

Dinsdag 25-4-2023, storm en zon 19°.
Markt- en boodschappendag. De wind stond weer hevig te blazen. Aan het eind van de dag werd het gelukkig weer rustig.

Woensdag 26-4-2023, zon 19°.
Het weer begint op te knappen. Matige wind maar nog steeds fris. 's Morgens op de fiets naar Fréjus. Onderweg weer de bekende plekjes. 's Middags rust op de camping.

Donderdag 27-4-2023, zon 19°.
Het is nog steeds geen zomer. Gelukkig hebben we warme kleding bij ons. Vanochtend op de fiets naar de boulevard van Fréjus. Even wat winkeltjes bekeken en een bakkie gedaan op ons favoriete terras. Op de terugweg kwamen we nog een koppeltje beverratten tegen die zich tegoed deden aan allerrlei narigheid in een prutsloot.

Mooi plaatje: Klaprozen
Beverrat
Vrijdag 28-4-2023, zon, fris 19°.
Vrijdag is marktdag in Ste. Maxime. Mia bij de markt afgezet. Roos en ik naar de bekende parkeerplaats. Lekker in die buurt gewandeld. Kwamen onderweg nog een prachtig brandweerauto tegen.
's Middags weer een lekker stuk met onze Roos gewandeld. Het gaat gelukkig steeds beter met haar.
Brandweerauto in Ste. Maxime
Uitzicht op zee
Zaterdag 29-4-2023, zon, fris 19°.
Vandaag naar het centrum van Fréjus om de Bravade te bezoeken. Dit weekend worden in dit kader allerlei festiviteiten gevierd. Het feest is er om St. Francois de Paule te eren die er voor heeft gezorgd dat in de middeleeuwen de pest uit Fréjus is verdwenen. De binnenstad is versierd met banieren en foto’s van Sint Francois.
Bravade: Kathedraal in Fréjus
Zondag 30-4-2023, regen, fris 19°.
Vandaag de hele dag regenachtig. Het was een treurige dag. 's morgens nog naar Le Muy geweest. Helaas was het daar ook een beetje uitgestorven.
Maandag 1-5-2023, regen, fris 19°.
Vandaag de dag van de arbeid. In Frankrijk wordt dat nog echt gevierd. Op de dag van de arbeid geef je familie en kennissen een Muguet (lelietje van dalen). In het stadje stonden vanochtend ook weer veel kraampjes met deze plantjes. Zelfs de banketbakker had ze in zijn lekkernijen verwerkt.
's Middags onweer en veel regen. Het eind van deze narigheid komt in zicht.
Lelietjes van Dalen (muguets)
Lelietjes van Dalen bij de banketbakker

Nederland/Frankrijk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dinsdag 2-5-2023, zonnig, fris 19°.
Eindelijk weer eens lekker weer. Vanochtend was het marktdag in het stadje. Een lekker stuk met Roos gewanded. Onderweg van de mooie natuur genoten. 's Middags even een handje bijgestoken bij Edwin en Tiny om de luifel op te zetten.

Woensdag 3-5-2023, zonnig, weinig wind 21°.
Eindelijk is het mooie weer gearriveerd. Tijd om op de fiets te stappen. Langs de voormalige spoorlijn naar Les Issambres gefietst. Gezellig rondgewandeld. Na een bakkie koffie weer op huis aan. Nu langs de kustweg. Genoten van de prachtige uitzichten.

Rode struik in St. Aygulf
Uitzicht in Les Issambres
Donderdag 4-5-2023, zonnig, klein briesje 22°.
Lekker weer vandaag. Vanochtend naar Fréjus Plage gefietst. Lekker langs het strand gewandeld. Roos liep lekker mee. Toch blijft het een beetje moeilijk. 's Middags door het natuurgebied gewandeld. Ook hier staat alles weer in bloei. Het is een feestje.
Natuurgebied Villepey (flamingo's)
Vrijdag 5-5-2023, zonnig, briesje 22°.
Vandaag een rustige dag. Mia naar de markt. 's Middags een stuk in de buurt gefietst. Wederom genoten van al het moois.
Klaprozenveld bij Puget.

Zaterdag 6-5-2023, zonnig, windstil 22°.
Mooie ochtend. Op de fiets naar Fréjus. Door het historisch centrum gewandeld. Mooi plaatjes allemaal. Op het plein bij de kathedraal een terrasje genomen. 's Middags ook weer een lekker stukje gelopen. Het gaat beter met onze Rosa.

Fréjus: Plantenvenster in het historisch centrum
Zondag 7-5-2023, bewolkt, windstil 22°.
Stukje rondgefietst en even gestopt op de markt aan de Boulevard van Fréjus. Het bezoek was van korte duur omdat de drukte zelfs voor Mia te gek was.
's Middags genoten van de rust van de camping. Afscheid genomen van Sylvia en Barry die morgen naar Italië vertrekken.
Maandag 8-5-2023, zonnig, weinig wind 22°.
Vandaag is het een feestdag in Frankrijk. De bevrijding wordt hier nog steeds uitgebreid gevierd. Wij zijn naar Le Dramont gefietst. In 1945 zijn de Amerikanen hier geland om Europa te bevrijden. Op 8 mei wordt dit gevierd met een tentoonstelling van allerlei oorlogstuig. Op de terugweg nog even bij St. Raphael gestopt waar zandsculpturen op het strand liggen. Prachtig.
Le Dramont: oorlogstuig
St. Raphael: zandsculptuur
Dinsdag 9-5-2023, wolken, later regen 19°.
Het was eigenlijk niet echt weer om te fietsen. Vanochtend dus de wandelschoenen aan. Met onze Roos over het eerste stuk van het Douanierspad gewandeld. De dame deed heel goed haar best. We beginnen er weer een beetje vertrouwen in te krijgen.
Douanierspad (uitzicht)
Roos rust even uit.
Woensdag 10-5-2023, zon en harde wind 22°.
Geen fietsweer. Het waait te hard. Naar Les Esclamandes in de Villepey. Mooie wandeling gemaakt. Onze Roos deed goed haar best. Genoten van de prachtige uitzichten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mooi uitzicht op het Esterel gebergte
Villepey
Donderdag 11-5-2023, wind, af en toe zon 21°.
Stevig windje en af en toe wolken. Op de fiets naar de boulevard van St. Raphael. Leuk rondgewandeld. Het was weer aangenaam. 's Middags de rust van de camping. De dag afgesloten met een wandeling in het natuurgebied.
De kerk van St. Rapael
Het natuurgebied.
Vrijdag 12-5-2023, onweer, af en toe zon 19°.
Naar Ste Maxime. Op de heenweg via de Col de Bougnon. Boven op de berg genoten van het prachtige uitzicht.
In Ste Maxime van al het leuks genoten. Op de terugweg werden we verrast door een stevige onweersbui. Het onweer bleef de rest van de dag een beetje hangen zonder actief te worden.
's Avonds kregen we bezoek van een hongerig wild zwijn.
Uitzicht vanaf de Col de Bougnon
Hongerig zwijn.
Zaterdag 13-5-2023, stevige wind, af en toe zon 19°.
Geen weer voor de fiets.
De wandelschoenen aan en naar de botanische tuin. Onze Roos deed goed haar best. In de tuin genoten van de mooie plekjes. Daarna nog een terrasje gepakt in het centrum van St. Aygulf.
Botanische tuin Areca
Zondag 14-5-2023, wind, af en toe zon 19°.
We kunnen op de fiets. Weer eens richting Fréjus, nu om Villa Aurélienne en het daaromheen gelegen park te bezoeken. In het park een Botanische tuin met allerlei boomsoorten en restanten van het Romeinse aquaduct. In het park heerst een vredige stilte.
Het kasteeltje heeft prachtige zalen. Er worden vaak tentoonstellingen gehouden.
Kasteeltje Villa Aurelienne

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het park rond de villa.
Maandag 15-5-2023, rustig weer. Onweersbui 19°.
Vandaag wasdag. Daarna een prachtige wandeling door het natuurgebied gewandeld.
Villepey: meertje
Villepey: Bospad
Dinsdag 16-5-2023, rustig weer 21°.
Naar Roquebrune sur Argens. Een vriendelijke stadje.
Te voet, via trappen en poortjes naar het historische centrum. Hier ligt een prachtig plein met arcaden en het Belfort. Daarachter ligt de kerk. Hier veel schilderachtige pandjes. Er is zelfs een poortje dat uit de 11e eeuw stamt. Na de koffie verder naar de immense Rocher die hoog boven de omgeving uitsteekt.
Rozenkweker, Rocher Roquebrune op de achtergrond
Roquebrune, straatje
Woensdag 17-5-2023, rustig weer, later een flinke bui 21°.
Vanochtend een hemelsblauwe lucht. Lekker op de fiets richting Ste. Maxime.
In Les Issambres gestopt en leuk rondgewandeld.
Na een kopje koffie weer terug naar de camping.
's Middags begon het te regenen en dat heeft heel lang geduurd.
Voor de komende dagen ziet het er niet al te best uit.
Waar is de zon?

Donderdag 18-5-2023, frisse dag 19°.
De wandelschoenen aan en een lekkere wandeling in de omgeving gemaakt. Helaas liet de zon ons vandaag in de steek.

Vrijdag 19-5-2023, regen, veel regen. 16°.
Er is vandaag heel veel regen gevallen. Geen lekkere dag voor activiteiten. Helaas gaat dit nog zeker 2 dagen door.

Zaterdag 20-5-2023, regen, veel regen. 16°.
Ook vandaag heeft het weer stevig geregend. Tussen de buien door in de buurt gewandeld.

Natte camping

Zondag 21-5-2023, regen, veel regen. Later zon 16°.
Een natte, heel erg natte nacht. Het ging flink tekeer in de caravan. 's Middags verscheen gelukkig de zon en die is gebleven. Na de lunch een lekkere strandwandeling gemaakt.

Mia op het strand.
Mooie Roos.
Maandag 22-5-2023, zon 24°.
Het is weer volop zomer. Vandaag een stevige fietstocht naar de Rots van Roquebrune. Mooie wandeling gemaakt. De Rots van Roquebrune is van rode zandsteen. Hij is meer dan 370 meter hoog. Op de terugweg gestopt bij het kapelletje St. Roch. Deze Romeinse kapel is gewijd aan St Roch die Roquebrune heeft gespaard voor de pest.
Rocher de Roquebrune
Chapelle St. Roch
Dinsdag 23-5-2023, zon 24°.
Ook vandaag weer een lekkere dag. Mia vanochtend naar de markt en Roos en ik een wandeling in het natuurgebied. Gelukkig hadden we daar wat schaduw.
Natuurgebied

Woensdag 24-5-2023, zon 24°.
Wederom coted'azur-weer.
Op de fiets richting Saint Raphael. De fietsen geparkeerd en te voet verder. Eerst het Bonaparte-park bekeken. Helaas mogen daar geen hondjes in. Verder, door smalle straatjes, naar de ND de la Victoire. Een prachtige kerk (ook van binnen).

Saint Raphael: Park Bonaparte
Saint Raphael: ND de la Victoire

Donderdag 25-5-2023, onweer, later zon 21°.
Om 7 uur begon een zinderend onweer. Tot 10.00 uur bleef het stortregenen. Toen het weer beter werd een lekkere wandeling gemaakt. In het dorp een terrasje gepakt.

Vrijdag 26-5-2023, zonnig 25°.
De zomer is begonnen! Vandaag een warme dag. Met de auto naar Ste Maxime. Lekker een stuk rondgewandeld. Het blijft een heel leuk stadje.
's Middags de schaduw opgezocht.

Ste. Maxime: gezellig pleintje
Zaterdag 27-5-2023, zonnig 25°.
De zomer is echt begonnen. Goede temperaturen en veel zon. Op de fiets naar het centrum van Fréjus. Hier wordt vandaag de 60 jarige broederschap tussen Triberg (Dld) en Fréjus gevierd met zang en dans. De muzikanten zagen er prachtig uit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Die Triberg-mädel
Het orkest
Zondag 28-5-2023, zonnig 25°.
Wederom een heerlijke dag. Op de fiets naar een verlaten stukje Villepey. Mooie wandeling. Onze Roos deed goed haar best. Na de wandeling wederom op de fiets om eindelijk het wijnkasteel Chateau de Vaudois eens te bekijken. Het ligt schitterend in de natuur. Het chateau is bekend van de Côte de Provence. Terug langs het hobbelige weggetje. Roos vond dat niet zo leuk. ’s Middags rust.
Mooie kleuren in Villepey
Chateau Vaudois
Maandag 29-5-2023, zonnig 25°.
De dag begon met wolken. Lekker koel! 2e Pinksterdag en een provencaalse markt in Les Issambres. Bijtijds vertrokken. Langs de kustweg van de uitzichten genoten. Bij aankomst in Les Issabres bleek het stadje volledig verstopt. Geprobeerd om de markt te bezoeken maar het was geen doen. Teruggefietst naar het park vòòr het stadje. Lekker met Roos gewandeld en van al het moois genoten.
Les Issambres: kustpad
Les Issambres: rustende vogels
Les Issambres: uitzicht

Dinsdag 30-5-2023, zonnig 25°.
Warme dag vandaag. Geen activiteiten, behalve het bezoek van Mia aan de weekmarkt in Saint Aygulf.

Op de camping valt goed te merken dat Duitsland voorjaarsvakantie heeft. We worden vergast op heel veel prettige kinderstemmetjes.

De markt in St. Aygulf.
Woensdag 31-5-2023, zonnig 25°.
De dag begon regenachtig. Mooi weer om met onze Roos een stukje langs het strand te wandelen. 's Middags knapte het gelukkig weer op. We horen steeds meer prettige duitse kinderstemmetjes.
Donderdag 1-6-2023, zonnig 25°.