Gent Graslei
Gent St Baafskathedraal
Ieper Belfort
Lille Vieille Bourse
Woensdag 28-5-2008. Wolken en wind, 18°.
Om 09.00 uur uit Kemmel vertrokken. Om 12.00 uur aan op camping Val de Tri in Moyenneville. 's Middags naar St Valéry gereden aan de Baie de la Somme. Het is een vrolijk havenplaatsje. Het gerestaureerde oude deel stamt oorspronkelijk uit de middeleeuwen. De port Guillaume en Nevers, het stadhuis en de voormalige Abbaye St Valéry zien er mooi uit. Willem de Veroveraar is in 1066 van hieruit naar Engeland vertrokken. Ook Jeanne d'Arc heeft hier nog een poosje verkeerd. In de Baie de Somme liggen bij eb uitgebreide zandbanken. Je kunt dan te voet oversteken naar Crotoy.
Baie de Somme

Donderdag 29-5-2008. Af en toe een bui, 19°.
Weer onderweg. Nu naar Jumiéges. Om 12.00 uur stond alles weer op, op camping De La Foret in Jumiéges. Na de lunch naar Duclair voor de boodschappen. Daarna door Jumiéges gewandeld. De église St Valentin ligt op 300 meter van de camping. De Abbaye St Pierre iets verder.

Vrijdag 30-5-2008. Zon, af en toe een bui, 19°.
Nog een dagje Jumiéges om Rouen te bezoeken. Eerst hebben we de Abdij van St. Martin de Boscherville bezocht. Een prachtig gebouw. Daarna naar Rouen. We hebben de auto aan de linkeroever van de Seine tegenover het oude centrum geparkeerd. Over de Pont Corneille naar het centrum gelopen. De Eglise St Maclou, Abbatiale St Ouen en de Cathédrale Notre Dame bezocht. Onderweg talloze vakwerkhuizen bewonderd. Op een terras vlak onder de Grand Horloge een bakkie gedaan. Tenslotte de Eglise Ste Jeanne d'Arc bezocht. Deze moderne kerk is gebouwd op de plaats waar Jeanne d'Arc ooit op de brandstapel is gestorven. De nieuwe brug over de Seine (nog niet geopend) zag er imposant uit.

Jumièges
St Martin de Boscherville
Rouen Grand Horloge
Rouen Kathedraal ND

Zaterdag 31-5-2008. Zonnig, 23 °.
Weer onderweg. Via de Pont de Tancarville naar camping La Vallée de Deauville in St Arnoult bij Deauville. 's Middags op de fiets naar Deauville gereden. Deauville is een mondaine badplaats met bijzondere bouwsels. Bijzonder vonden wij de badcabines aan het strand.

Zondag 1-6-2008. Half bewolkt, 20 °.
Ritje naar Cabourg gemaakt. Terug via Dives sur Mer, Houlgate (mooi overzicht vanuit het uitzichtpunt op de berg) en Villers sur Mer. De falaise des Vaches Noires konden we helaas niet per auto bereiken. Om die te zien moet je vanuit Houlgate over het strand naar Villers sur Mer wandelen. . Na de lunch naar Tonques (mooi kerkje en leuke straatjes met vakwerkhuizen) naar Trouville gefietst.

Maandag 2-6-2008. Wolken, 22°.
Ritje naar Pont Audemer gemaakt. Een leuk stadje met oude huizen langs de straten en de vertakkingen van de rivier de Risle. De kerk St Ouen steekt boven het stadje uit. Terug via Honfleur. Leuk langs de oude haven gewandeld. Vanuit Honfleur via de Cote Fleury naar huis.

Pont de Tancarville
Deauville: Overdekte markt
Uitzicht Houlgate
Pont Audemer: Risle
Honfleur: Oude Haven

Dinsdag 3-6-2008. Veel regen 22 °.
Druilerige dag. Om 09.15 onderweg naar Fougères. Helaas ..... bij wegwerkzaamheden op de N27 met de caravan een werkauto geschampt. Op de eerstvolgende parkeerplaats de schade geïnventariseerd en de situatie geëvalueerd. Het achterraam naast de caravandeur was volledig aan flenters. Voor de rest viel het gelukkig erg mee. Doorreizen was echter niet mogelijk. Besloten om naar Nederland terug te keren om het raam te vervangen. Terug naar Nederland dus. Om 17.30 uur waren we aan op camping Groenpark in Zele.

Woensdag 4-6-2008. Regenachtig 21°.
Vroeg naar Meerkerk vertrokken om de caravan te laten repareren. Om 10.30 uur kwamen we aan en een uurtje later was de caravan weer pico bello! Perfect. Weer teruggereden naar camping Groenpark in Zele. Met de Beer uitgebreid rond het Donkmeer gewandeld.

Boulogne: Bovenstad

Donderdag 5-6-2008. Wolken, af en toe zon 21°.
Rustige reis via Gent en Brugge naar camping La Bien Assise in Guînes. Guines doet wat pover aan. De open vijver met diverse soorten vissen en vogels is leuk. Verder valt er weinig over te melden.

Vrijdag 6-6-2008. Een grote regenbui 14°.
De hele dag regen. Toch maar een tripje. Via de snelweg naar Boulogne sur Mer. De oude stad bezocht. Deze bovenstad bevat een rechthoekige muur omringd met torens en 4 poorten. Mooie plaatjes allemaal. De Basiliek ND steekt fier boven de muren uit. Terug naar Guînes via de steile "côte d'Opale" naar Calais gereden. Onderweg leuke plaatsen gezien. Cap Griz Nez en Gap Blanc waren bijzonder.

Cote d'Opale: Cap Gris Nez

Zaterdag 7-6-2008. Eindelijk droog, zon, 18°.
We gaan onderweg naar camping Clos de Normand in Bourg Achard (bij de Seine, aan de overkant van Jumiéges). Waren om 12.30 aan. Het stadje is gezellig. Het stadhuis en het kerkje zijn mooi.

Zondag 8-6-2008. Eerst wolken, daarna zon, 19°.
Weer onderweg, nu naar camping La Touesse in St Lunaire bij Dinard. Rustige reis. Om 12.30 uur aan. Plekje gezocht en de boel op het gemak opgezet. St Lunaire is een voorstadje van Dinard. 's Middags met de Beer de omgeving verkend.

Maandag 9-6-2008. Zon 22°.
Mooie dag! Eerst naar Dinard. De engelse aristocratie heeft in de 19de eeuw hier voorgoed haar stempel achtergelaten. De binnenstad kan ons maar weinig boeien maar een wandeling langs de kustpromenade, mooi aangelegd tussen zee en rotsen, is mooi. Halverwege de promenade hebben we een schitterend zicht op St-Malo en de Rance. De getijdencentrale aan de Rance is bijzonder. De werking van Eb en Vloed wordt hier omgezet in energie. Door de beweging van het water worden turbines in werking gesteld. Hierna St. Malo weer bezocht. We beginnen onmiddellijk aan onze wandeling op de wallen. Dit is de beste manier om St-Malo in vogelvlucht te verkennen. Tijdens de ongeveer één uur durende voettocht over de wallen hebben we voortdurend zicht op de binnenstad en op het water met tal van versterkte eilandjes. De voornaamste zijn het Île du Grand Bé waar Chateaubriand begraven ligt en het Fort National, een vesting gebouwd op een rots in zee en die de stad sinds het eind van de 17de eeuw domineert en beschermt.

Dinsdag 10-6-2008. Zon 22°.
Weer een prachtige dag. Dinan bezocht. De oude ommuurde stad, de smalle straatjes en de vakwerkhuizen. Het is allemaal prachtig. De kerk St. Saveur dreef in de zon. Achter de Absis vonden we een prachtig uitzicht over de Rance. De Tour d'Horloge is mooi.

Dinard
St Malo
Pte du Grouin
St Lunaire: Rotsen
Dinan: Uitzicht
Guingamp

Woensdag 11-6-2008. Zon en wind 21°.
We zijn onderweg naar camping La Madiére in Pordic. 's Middags Binic bezocht. Mooi kustplaatsje met een jachthaven, dat beschermd is tegen weersinvloeden. Via een uitzichtpunt naar St Wuay Portrieux.

Donderdag 12-6-2008. Eerst regen, later wind 18°.
Vanochtend uitgebreid Guingamp bezocht. De stad ligt rond een middeleeuwse kern. Een deel van de wallen en de ruïnes van het kasteel zijn daar nog van over. De Notre Dame de Bon Secours is bijzonder met zijn spitse en vierkante toren. Aan het Place du Centre liggen prachtige vakwerkhuizen. Het bezoek gecompleteerd met een prachtige wandeling langs de Trieux. 's Middags Yffiniac, het dorpje van Bernard Hinault bezocht. Als laatste terug in Pordic in Mau Vadec de kliffen beklommen en richting Pointe de Pordic gewandeld. Het was hoog maar erg mooi. De uitzichten zijn magnifiek.

Vrijdag 13-6-2008. Zon, af en toe een wolk 18°.
Via Plouha (leuk stadje met de hoogte failaises van Bretagne), Lanloup (kerkje uit de 16e eeuw) naar Plouezec en Paimpol gereden. In Paimpol de Abbaye de Beauport bezocht. Daarna langs de haven en door het stadje gewandeld. Tenslotte nog even naar Cap Arcouest gereden om van het uitzicht op Ile de Bréhat te genieten. 's Middags weer in Vau Madec gewandeld,

Zaterdag 14-6-2008. Zon, 17 °.
Weer "en route" Om 11.00 uur aan op camping Armor Loisirs in Trébeurden.
's Middags met de Beer langs het Douanierspad gewandeld vanaf Plage Pors Mabo naar de Jachthaven in Trébeurden. Vanaf dit pad, dat vrij hoog loopt, zijn er prachtige uitzichten over de Baai van Lannion. Bij Pointe de Binit kun je zelfs naar twee kanten uitkijken.

Zondag 15-6-2008. Eerst regen, later een zonnetje15°.
La Côte de Granit Rose verkend.Vanuit Trébeurden eerst naar Ile Grande gereden. Daarna genoten van de uitzichten bij Landrellec. Daarna naar Trégastel, de stranden bij Grève Blanche en Grève Rose zijn mooi. De grote rotspartijen zijn indrukwekkend. Hoogtepunt van deze dag waren de uitzichten bij Ploumanach.

Maandag 16-6-2008. Zon 18°.
Vandaag een lekkere zomerse dag. Tréguier bezocht. Een oude bischopsstad die amfitheatergewijs gebouwd is boven de riviertjes Jaudy en Guindy. De kathedraal St. Tugdual is een van de mooiste gotische kerken van Bretagne. De schrijver Renon wordt in dit stadje gevierd (een lachwekekkend standbeeld staat voor de kathedraal). Zijn geboortehuis is als museum ingericht. Hierna richting Lannion. Lannion is een kleine typisch Bretonse stad.

Pordic Mau Vadec
Paimpol
Lannion
Trébeurden GR 34
Ploumanach
Ploumanach
Tréquier

Dinsdag 17-6-2008. Zon en wind 17°.
Voorspoedige reis naar camping Ar Kleguer in St. Pol de Leon
. Vroeg aan en het spul weer op het gemak opgezet. We genieten van een mooi uitzicht over de Baai van Morlaix. Roscoff bezocht. Een prachtige haven en een gezellig stadje. Uitzicht op het Ile de Batz. Daarna St. Pol de Leon bezocht. De kathedraal Pol Aurelien en de chapelle Notre Dame du Kreisker steken fier boven de stad uit. Het oude centrum is prachtig gerestaureerd.

Woensdag 18-6-2008. Winderig, af en toe zon 18°.
Vandaag Morlaix op het programma. Onderweg langs de rivier de Morlaix prachtige uitzichten. Het monumentale granieten spoorwegviaduct scheidt de haven van de stad.

Zondag 25-5-2008. Zon, af en toe een bui, 19°.
Om 08.30 uit Amsterdam vertrokken voor de tweede grote vakantie. Voorspoedige reis en om 12.15 aan op camping Blaarmeersen in Gent. Naar het centrum van Gent gefietst. Mooie wandeling gemaakt. Vanaf de St Michielsbrug (bij de St Michielskerk naar de St Niklaaskerk, Belfort en de St Baafs-kathedraal. Vandaar terug naar de Koren- en de Graslei en via de burcht Gravensteen weer terug.

Dinsdag 27-5-2008. Buien, 19°.
Vandaag stond een bezoek aan Lille op het programma. De Vieille Bourse steekt fier boven het Grand Place uit. Opéra en Théatre zijn authentiek. De kerk St Maurice is een stevige jongen. Via Vieux Lille zijn we weer naar de Grand Place teruggekeerd. De huizen aan dit plein zijn prachtig.
Maandag 26-5-2008. Eerst nat, later af en toe zon, 19°.
De caravan naar camping Ypra in Kemmel in het Heuvelland verplaatst. Om 11.30 stond alles weer op. 's Middags uitgebreid Ieper bezocht. Begonnen bij de Rijselpoort. Vandaar zijn we naar de Lakenhalle op de Grote Markt gewandeld. Daarna de St Maartenskathedraal bezocht. Tenslotte naar de Menenpoort gelopen. Deze poort is ter nagedachtenis aan de gevallenen in WO 1. In de poort staan de namen van zo'n 60.000 gesneuvelden gebeiteld. Hierna naar Poperinge. Leuke wandeling gemaakt. De St Janskerk is imposant. De grote markt doet vriendelijk aan. Het stadhuis is een plaatje.

Bretagne.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lannion
Roscoff Ile de Batz
St Pol de Leon
Morlaix
Morlaix

Donderdag 19-6-2008. Zon en wolken 19°.
Op reis naar camping St Jean in Plougastel Daoulas. 's Middags Brest bezocht. Wij vonden het daar een beetje saai. We hebben de haven, het kasteel met het marinemuseum en de wallen bezocht. Daarna naar de stad van de Aardbei: Plougastel. Het kruisbeeld (calvaire) is indrukwekkend. Het stamt uit de 16e eeuw. Hierna nog de kapel St Jean bezocht, die naast de camping ligt.

Vrijdag 20-6-2008. Wolken, af en toe een bui 19°.
Landerneau bezocht, een kleine stad aan de monding van de Elorn. Twee mooie kerken: St. Thomas de Cantorbéry en St. Houarden. Oude huizen bij het marktplein.

Zaterdag 21-6-2008. Eerst regen, daarna bewolkt 21°.
Vandaag Presqu'll de Crozon op het programma. In de regen Landevennec bezocht. Hier zijn ruines van een abdij uit de 5e eeuw. Helaas waren we nog te vroeg om dit te bekijken, omdat het museum nog gesloten was. Wel hebben we de nieuwe abdij bezocht die in de jaren 50 is gebouwd. De religie viert hier nog hoogtij. Er is zelfs een winkeltje en een camping namens de abdij. De kerk, in het dorpje beneden stond er mooi bij. De uitzichten waren, ondanks de regen, mooi. Verder gereden naar Crozon. Het landschap op het schiereiland is mooi. In Crozon hield het gelukkig op met regenen. Leuk door het stadje gelopen. Het is een vriendelijk plaatsje met een kerk, St Pierre. Weer verder naar Camaret sur Mer. Eerst de kaap Pointe de Pen Hir bezocht. Prachtige uitzichten! Wat is het hier toch verschrikkelijk mooi (en ruig). Verder naar het dorpje Camaret sur Mer. De kapel ND de Rocamadour ligt naast de Tour de Vauban. Mooie plaatjes. Ook het vissersbotenkerkhoven ziet er leuk uit.

Plougastel Calvaire
Landevennec
Camaret: Pointe de Penhir
Morgat: Cap de Chèvre

Zondag 22-6-2008. Eerst regen, daarna Zon 23°.
Doorgereisd naar camping L'Orangerie de Lanniron in Quimper. We waren weer bijtijds aan. . Na de lunch, te voet, via een pad langs de rivier de Odet, naar het centrum van Quimper. Dit is een erg leuke wandeling die grotendeels door een natuurgebied gaat. Voor je het weet sta je in de stad. Vanuit de verte zie je dan de spitse torens van de St. Corentin boven de huizen uitsteken. In het centrum zijn mooie doorkijkjes langs de zijarm van de Odet. De vakwerkhuisjes staan er mooi bij.

Maandag 23-6-2008. Zon 18°.
Eerst naar Audierne gereden. Audierne heeft een drukke haven met gezellige bebouwing. In de bovenstad nauwe stegen met 2 mooie kerken. Hierna naar Pointe du Raz. Deze smalle keten van rotsen verheft zich ruim 70 meter boven de sterke branding van de oceaan. Er loopt een pad vanaf de parkeerplaats. Aan het einde hiervan kijk je op de "Enfer de Plogoff". Voor de Pointe ligt de vuurtoren La Vieille op een rots in de Raz du Sein. De begroeiing van de kaap is prachtig. Via Douarnenez, een visserstad met een mooie haven (museum) en een gezellig centrum, naar Locronan. Dit kleine stadje heeft het verleden prima bewaard en toont nu nog een architectonische samenhang en eenheid.

Dinsdag 24-6-2008. Zon 23°.
Fraaie dag. Pont l'Abbé bezocht. Het kasteel met het museum en de oude brug zijn mooi. Wij hebben gezellig door het stadje gewandeld. De kerk ND Carmen heeft een apart dak.

Woensdag 25-6-2008. Wolken en zon 18°.
Naar Pont Aven, een vriendelijk dorpje, schilderachtig gelegen aan de gelijknamige rivier. Pont Aven is eind 19e eeuw door Paul Gaugain in beeld gebracht. Pont Aven ligt verborgen in het dal van een groene riviermond. Het is het rijk van kunsthandels en koekjesfabrieken. Concarneau was de volgende bestemming, een bedrijvige vissershaven. De citadel, een vestingstadje binnen de wallen (Ville Close) is mooi,

Quimper
Pointe du Raz
Douarnenez
Locronan
Pont Aven
Concarneau
Quimper

Donderdag 26-6-2008. Zon, wind 18°.
Op het gemak naar camping Les Embruns in Le Pouldu (Clohars Canoet). Le Pouldu is een klein dorpje aan de zuidkust van Bretagne tussen Lorient en Quimperle. Het dorpje is bekend van de mooie stranden maar ook door Paul Gauguin. Hij heeft hier tussen 1889 en 1894 regelmatig verkeerd. Maison Marie Henry was zijn verblijfplaats. Bij de kapel is een gedenkplaat en in het dorp staat zelfs een standbeeld(je) van hem. 's Middags lekker gezwommen. Daarna een fikse wandeling gemaakt over de GR 34. Het is "het" kustpad van Bretagne.

Vrijdag 27-6-2008. Zon en wolken 20°.
Hennebont bij Loriënt bezocht. Hennebont is een vestingstad aan de Blavet. De ommuurde stad is van de buitenkant mooi. Van binnen wordt hij als parkeerplaats gebruikt. De ND de Paradis samt uit de 16e eeuw. Verder nog de stoeterijen bekeken. Hennebont heeft net als Loriënt te lijden gehad van bombardementen aan het einde van de 2e wereldoorlog. Hierdoor is veel moois verloren gegaan.
Na Hennebont naar Inzinzac Lochrist waar we 20 jaar geleden ooit eens in een gîte hebben gelogeerd. Het kwam niet meer zo bekend voor. Vervolgens naar Quimperlé. Eerst het middeleeuwse deel bezocht. Mooi! Daarna naar de bovenstad geklauterd.

Le Pouldu
Quimperlé

Zaterdag 28-6-2008. Wolken, af en toe een bui 20°.
De dag begon heel triest met een grote miezerige bui. Ingepakt en doorgereisd naar camping Penboch in Arradon bij Vannes. De rit naar de camping was inspannend. De boel op zijn plek gezet en gerust.

Zondag 29-6-2008. Zon 23°.
Naar Vannes. Een middeleeuws stadje met alweer veel vakwerkhuizen. Op de wallen geniet je van prachtige uitzichten. De Porte de Prison, het chateau Gaillard en de kathedraal St. Pierre maakten het bezoek aan deze stad meer dan waard. Hierna naar Auray gereden. Auray is een klein historisch stadje. De wijk St Goustan heeft het aanzien van vroeger bewaard: huizen uit de 15e eeuw en de kerken St Goustan enSt Gildas. Het haventje aan de Loch is prachtig.

Maandag 30-6-2008. Zon 23°.
Vandaag naar Locmariaquer, een historisch plekje met veel grafmonumenten. De Grand Menhir en de Table des Marchands stond de grootste Menhir ter wereld. Nu ligt hij daar in 4 stukken. Bij de pointe de Kepenhir heb je een prachtig uitzicht over de Golf van Morbihan. Hier staat een beeld van ND de Kerdro, beschermster van de zeelieden. In het dorpje een mooi kerkje. Daarna nog even Carnac bezocht.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vannes
Auray
Auray
Ste Anne d'Auray
Arradon Golf de Morbihan
Locmariaquer

Dinsdag 1-7-2008. Zon 23°
Vandaag een warme dag. Doorgereisd naar camping La Vallée de Ninian in Taupont waar we om 11 uur aankwamen. De camping ligt aan het riviertje de Ninian, je kunt hier prachtig wandelen. Er vliegen veel waterjuffers boven het riviertje. 's Middags Josselin bezocht. In Josselin hebben we in 1980 al eens in hotel du Chateau gelogeerd. Het hotel staat er nog steeds. Josselin is een mooi stadje. Het kasteel van de Rohan staat er machtig bij. Ditzelfde geldt voor de basiliek ND de Roncier.

Woensdag 2-7-2008. Heel veel regen 19°.
Het was een erg natte ochtend. Gelukkig knapte het in de middag wat op. Eerst Ploërmel bezocht, een oud stadje. Daarna naar Lizio, een mooi gerestaureerd dorpje.

Donderdag 3-7-2008. Zonnig 18°.
De Bourg van Taupont bezocht. Oude huizen en een heel oud kerkje. Daarna richting Paimpont. Chateau de Trécesson ligt er schilderachtig bij. In Paimpont is de Abdij, met daaraan het stadhuis erg mooi. Als laatste naar Tréhorenteuc. We hebben hier in de Val sans Retour gewandeld. Een mooie wandeling langs een meer, beekjes en de Gouden Boom. Hier hield fee Morgana met haar toverkracht ontrouwe ridders vast.

Josselin
Ploermel
Chateau de Trécesson
Val sans Retour

Vrijdag 4-7-2008. Half bewolkt, wind, 19°.
De reis naar camping Municipal Paron in Fougères is rustig verlopen. In Fougères zijn we dwars door het centrum naar de camping gereden (foutje, was een beetje benauwd allemaal). Om 11.30 uur aan. Geïnstalleerd. 's Middags naar het stadje. Fougères ligt boven op een voorgebergte met uitzicht op een groen dal. Het is dus klimmen. Het kasteel is indrukwekkend. Boven, vanaf de klokkentoren van de kerk (die je mag beklimmen) heb je een prachtig uitzicht over het kasteel en de wallen. Verder zijn er veel middeleeuwse gebouwen.

Zaterdag 5-7-2008. Half bewolkt, wind, 19°.
Vandaag weer Fougères bezocht. Eerst over de markt en daarna langs het kasteel over de wallen naar het park de Val Nancon. Hier staat een mooie fontein, gewijd aan verdraagzaamheid. 's Middags lang gewandeld in het bos van Fougères.

Fougères
Fougères

Zondag 6-7-2008. Zon en harde wind, 19°.
Rustige reis naar camping Clos de Normand in Bourg Achard. Om 12.00 uur aan. 's Middags in en rond Bourg Achard gewandeld.

Maandag 7-7-2008. Regen, wolken, 13°.
Drijfnat (zelfs de luifel, de grondzeilen en het meubilair) vertrokken uit Bourg Achard. Onderweg naar camping Parc des Cygnes in Amiens. Om 12.00 uur aan, we logeren op Parc des Cygnes.

Amiens: Kathedraal

Dinsdag 8-7-2008. Harde wind, wolken, af en toe een bui, 19°.
Het blijft herfstig. Het is de laatste dagen onaangenaam weer. Rustige reis naar camping l'Orient in Tournai. De camping is niet aan te bevelen. Hij wordt niet aangegeven en het manoeuvreren op het terrein valt niet mee. 's Middags Tournai bezocht. Eerst de Pont des Trous over de Schelde. Daarna het historisch centrum met de prachtige gevels aan het Grote Plein. De Belfort en de Kathedraal ND zijn bijzonder.

Woensdag 9-7-2008. Half bewolkt, wind, 19°.
Vandaag weer op huis aan. Vroeg uit Tournai vertrokken en om 13.00 uur weer thuis.

Het was een hele mooie reis!

Tournai